Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Platile realizate online, crestere spectaculoasa

de Florin Amariei 29 Iun. 2020 1384
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

E posibil sa nu fi fost niciun moment mai bun ca acum pentru a lansa o afacere pe Internet. Visa Romania raporteaza ca in tara noastra platile realizate online au cunoscut o crestere spectaculoasa fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Platile online cu carduri Visa au crescut cu peste 50% in aprilie 2020 fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care sectorul comertului electronic in Romania a inregistrat un avant puternic dupa izbucnirea pandemiei de Covid-19. Aceasta perioada a accelerat trecerea catre mediul digital, multe companii fiind nevoite sa isi desfasoare activitatea online pentru a-si mentine afacerea pe linia de plutire, iar masurile de siguranta impotriva Covid-19 au influentat comportamentul de plata al consumatorilor", a anuntat luni compania.
 
Astfel, exista o preferinta din ce in ce mai mare pentru platile contactless si mobile, precum si o trecere la online.
 
"Cumparaturile online si acceptarea platilor fara numerar nu mai sunt doar un avantaj, ci si o necesitate in contextul actual marcat de atatea restrictii impuse din cauza COVID-19. Asistam la o schimbare reala in comportamentul consumatorilor, dat fiind ca aproape unu din sapte detinatori de carduri Visa din Romania care nu obisnuiau sa faca plati online a achizitionat pentru prima data cu cardul bunuri sau servicii de pe internet dupa declansarea pandemiei de coronavirus", a declarat Elena Ungureanu, country manager Visa in Romania.
 
Reprezentantii companiei spun ca, desi shoppingul online s-a dezvoltat constant in Romania in ultimii ani, exista in mod clar mai mult loc pentru crestere, avand in vedere ca doar 29% dintre utilizatorii de internet din Romania au facut cumparaturi online anul trecut, spre deosebire de media europeana de 67%, conform datelor Eurostat. 
 
"Consumatorii romani apreciaza din ce in ce mai mult avantajul de a putea face cumparaturi oricand si de oriunde, de a avea acces la o gama mai larga de produse si de a compara preturile. Cele mai mari cresteri ale tranzactiilor online pot fi observate in cazul aprovizionarii si amenajarii locuintei, unde valoarea platilor online a crescut de aproape 10 ori, in cazul magazinelor alimentare, restaurantelor, al magazinelor de imbracaminte si accesorii care au inregistrat cresteri de aproape 3 ori mai mari si al platilor de utilitati care aproape s-au dublat", arata compania.
 
Deoarece comertul electronic creste intr-un ritm alert, Visa precizeaaza ca prioritatea sa este de a face experienta de plata digitala cat mai sigura si simpla pentru toti cei implicati, comercianti si consumatori.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: platiplati onlinevisacrestere plati online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Contul curent al balantei de plati inregistreaza un deficit de peste 11.000 miliarde de euro

de Bianca Tila
13 Sep 2023
Contul curent al balantei de plati a afisat un deficit de 11,892 miliarde de euro in primele sapte luni ale anului curent. Rezultatul este cu...

Banca Nationala a Romaniei a infiintat un Comitat de Plati

de Bianca Tila
23 Mai 2022
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat infiintarea unui Comitet de Plati. Aceasta structura are rol consultativ si...

Austria nu este acord cu ideea UE de a limita platile in numerar

de Florin Amariei
28 Iul 2021
Austria este prima tara care anunta ca nu este de acord cu ideea propusa de UE prin care s-ar limita platile in numerar la maximum 10.000 de euro....

Microintreprinderile au cele mai multe restante la capitolul plati

de Florin Amariei
03 Dec 2019
Conform unui studiu, microintreprinderile din Romania au cele mai multe restante la capitolul plati. Reamintim cititorilor ca o microintreprindere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]