Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PNRR va fi depus pe 31 mai

de Florin Amariei 27 Apr. 2021 916
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul Ghinea anunta ca PNRR va fi depus pe 31 mai.

"In discutia cu presedintele, cu prim-ministrul, cu domnul Orban si cu cei doi vicepremieri am convenit ca maine, in discutia pe care o sa o am cu vicepresedintele Comisiei Europene, Vestager, sa mergem pe calendar de depunere 31 mai pentru PNRR", a declarat Cristian Ghinea, dupa discutiile cu presedintele Klaus Iohannis.
 
Ghinea a precizat ca proiectele propuse de Romania nu au fost respinse de catre Comisia Europeana, acestea nefiind inca oficial depuse, ci doar discutate cu reprezentantii CE.
 
"In afara de faptul ca PSD vrea sa puncteze la isterie nu este niciun motiv de ingrijorare in acest moment", a mai declarat Ghinea.  
 
Cristian Ghinea a fost intrebat daca cei de la Comisia Europeana au fost subiectivi atunci cand au respins unele proiecte. 
 
"Nimic nu a fost respins pentru ca nimic nu a fost depus oficial. Sunt discutii tehnice pe diverse componente. Din moment ce nu am depus...Am primi e-mailuri in care ne spune aici poate trebuie sa imbunatatiti,  ce vreti sa faceti aici", a explicat ministrul Proiectelor Europene.
 
Intrebat daca va merge la Comisia Europeana cu ministrii care au facut acele proiecte, Cristian Ghinea a raspuns: "Asta este o neintelegere. Toti ministrii sunt invitati sa participe, unii vin personal, altii trimit directorii sau secretarii de stat din ministere, este un proces de negociere la care ministrii isi sustin proiectele pentru ca ei le-au scris. (...) Nu s-au blocat negocierile nicaieri. Am spus ca nu aveam cum sa ii chem pe ei, au facut aceste negocieri si aceste prezentari. Prezentarile au fost facute de catre ministerele de linie".
 
El a mai fost intrebat care au fost problemele in legatura cu proiectul legat de reteaua de gaze. 
 
"E raspunsul destul de sceptic al Comisiei pe acea componenta. Acolo este propunere de a investi in extinderea infrastructurii de gaze, permitand amestecul cu hidrogen si intreabarea este in ce regiune a tarii vrem sa incepem asta versus propunerea Ministerului Energiei de a lansa coduri competitive la nivelul intregii tari, este o chestiune tehnica. In general Comisia nu prea agreeaza finantarea infrastructurii de combustibil fosil, este o diferenta de opinie care este si la irigatii. Nu e niciun fel de greseala, nu este matematica. Romania vrea sa investeasca in retele de gaze, ne asumam acest punct de vedere, Comsia este scepticia", a explicat ministrul.
 
Ghinea a mai fost intrebat la ce se referea cand a spus ca sunt institutii care nu au colaborat atat de bine la realizarea PNRR si a raspuns: ”Sa spunem ca au fost unii foarte viteji in a propune chestiuni si cand a fost vorba de partea tehnica de scrie efectiv, au disparut din peisaj". 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: pnrr31 maicomisia europeanapnrr depus comisia europeana 31 mai

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Statul roman creeaza o banca pentru afaceri din banii PNRR

de Florin Amariei
07 Feb 2022
Romania va avea o banca de dezvoltare al carui scop principal va fi finantarea afacerilor. IMM-urile vor avea prioritate! Masura privind banca de...

Comisia Europeana planuieste consolidarea monedei euro

de Florin Amariei
20 Ian 2021
Comisia Europeana (CE) planuieste consolidarea monedei euro, astfel incat competitia cu dolarul sa devina si mai acerba. Asta, bineinteles, va ajuta...

Aprobat! Comisia Europeana, unda verde pentru cele 935 milioane euro acordate IMM-urilor romanesti

de Florin Amariei
27 Aug 2020
Comisia Europeana a anuntat joi ca a aprobat schema de ajutor de stat in valoare de 4,521 miliarde de lei (935 milioane de euro) introdusa de Romania...

Comisia Europeana nu mai recunoaste piata de capital din Elvetia

de Florin Amariei
28 Iun 2019
Comisia Europeana a refuzat sa prelungeasca acordul de recunoastere a pietei de capital din Elvetia, dupa ce acestia au anuntat ca vor lua masuri de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]