Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

POSDRU: rudele functionarilor pot beneficia de fonduri europene?

de Ana Steinberg 13 Mai. 2011 3586
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ce masura pot rudele de gradul I si II ai secretarilor de stat sau ai parlamentarilor sa lucreze ca manageri de proiect sau ca experti in cadrul unui proiect finantat prin POSDRU, programul care deruleaza proiecte de HR finantate de UE in care sunt antrenate peste 20.000 de persoane ca manageri de proiect, consultanti sau experti?

Pentru ca derularea POSDRU sa se desfasoare fara probleme in continuare, aceasta intrebare este una esentiala, dar raspunsul pare sa fie diferit de la caz la caz deoarece autoritatile considera ca legislatia este interpretabila. In concret, in multe dintre aceste cazuri se pot naste conflicte de interese in cadrul programelor finantate din bani europeni, iar acest lucru trebuie in mod obligatoriu evitat.

Stefan Ciobanu, director in cadrul Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, institutia care gestioneaza cele sapte programe operationale prin care Romania poate primi aproximativ 20 miliarde euro pana in 2013, a declarat recent ca in legislatia romaneasca nu exista prevederi concrete cu privire la conflictul de interese in domeniul implementarii fondurilor europene, regula urmata fiind cea generala in materia conflictului de interese.

Astfel, asa cum a mai declarat acesta, interpretarea situatiilor de potential conflict de interes nu este de competenta Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, ci a institutiilor nationale abilitate prin lege.

In acest moment, toti cei care lucreaza in programe finantate din fondurile europene semneaza declaratii pe propria raspundere prin care isi asuma faptul ca nu sunt sub incidenta unor posibile conflicte de interese si de aceea raspunderea este in primul rand personala.


Tags: fonduri europeneposdruprograme operationalebani europeni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]