Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Posesorii de cripto, tinta fraudelor online

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din ce in ce mai multe entitati rauvoitoare vor ca posesorii de cripto sa le cada in plasa si devin din ce in ce mai creativi la fraude online.

Cele mai frecvente scheme utilizate de infractorii cibernetici au inclus, de exemplu, crearea de site-uri web destinate schimbului de criptomonede false. In acest caz, utilizatorul primea un cupon pentru reincarcarea unui cont de schimb de cripto, iar pentru a-l utiliza trebuia sa efectueze o plata de verificare, de obicei nu mai mult de 0,005 bitcoin (aproximativ 200 de dolari), plata care devenea profitul criminalilor cibernetici.
 
O alta metoda se refera la trimiterea de mesaje despre vanzarile false de placi video si alte echipamente pentru mining de criptomonede. In acest caz, pentru a achizitiona echipamentele, utilizatorul trebuia sa faca o plata in avans, iar dupa incasarea sumei respective autorul anunturilor inceta comunicarea.
 
De asemenea, hackerii au in vedere crearea de pagini de phishing cu continut divers pentru a fura informatii private, care le permiteau sa aiba acces la toate activele digitale asociate cu un portofel electronic special creat pentru criptomonede.
 
"De obicei, infractorii cibernetici lanseaza site-uri in zone de domenii populare: .com, .net, .org, .info, precum si in zone in care achizitia de domenii este ieftina: .site, .xyz, .online, .top, .club, .live. O caracteristica distinctiva a phishing-ului si a altor tipuri de frauda a criptomonedelor este nivelul ridicat de detalii de pe site-urile web de phishing. De exemplu, pe paginile dedicate schimburilor de criptomonede false, datele reale, cum ar fi ratele bitcoin, sunt adesea incarcate din paginile oficiale. Atacatorii inteleg ca persoanele care investesc sau sunt interesate de acest domeniu sunt adesea mai pricepute in ceea ce priveste tehnologia decat un utilizator obisnuit. Prin urmare, acesti cybercrooks isi perfectioneaza tehnicile pentru a obtine date si bani de la acesti oameni", explica specialistii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: criptoposesori de criptofraude cripto

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]