Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presedintele Romaniei spune ca avem un nivel scazut de educatie financiara

de Florin Amariei 24 Mai. 2019 2152
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, atrage atentia asupra nivelului scazut de educatie financiara si subliniaza faptul ca avem nevoie de educatie adaptata la economia de piata moderna.

"Statisticile globale ale ultimilor ani au evidentiat cresteri record in domeniul tehnologiilor financiare, atat la nivel de activitati, cat si la nivel de investitii. Cu toate acestea, dupa cum stiti, cercetarile au demonstrat in mod constant existenta unui nivel scazut de educatie financiara si aceasta nu doar in economiile emergente, ci si in tarile cu piete financiare dezvoltate. Sunt convins ca educatia financiara este o conditie esentiala pentru sustenabilitate si progres, un set de abilitati de baza ale vietii de zi cu zi, care trebuie dobandite si dezvoltate de la varste cat mai fragede. Nu pot decat sa sper ca atat autoritatile, cat si industria financiara vor sprijini si promova o educatie financiara mai bine adaptata la economia de piata moderna" - a fost mesajul sefului statului, prezentat joi de consilierul prezidential Cosmin Marinescu, in cadrul celei de a XI-a editii a conferintei "Insurance Europe - Industria de Asigurari a Viitorului", potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala.
 
Conform acestuia, problematica fragilitatii pietelor financiare ar trebui sa fie un subiect "mai vizibil" pe agendele publice.
 
"Cateodata, nevoia de a avansa rapid vine la pachet cu riscul de a pierde din vedere contextul mai larg. In opinia mea, problematica fragilitatii pietelor financiare ar trebui sa fie un subiect mai vizibil pe agendele publice, cu obiective care sa abordeze atat prevenirea acestei fragilitati, cat si consolidarea pietelor. Viitorul industriei asigurarilor consta in gasirea echilibrului adecvat intre nevoile imediate si o abordare pe termen lung, orientata spre viitor", se arata in mesajul sefului statului.
 
Iohannis a apreciat ca piata romaneasca de asigurari a cunoscut "o evolutie interesanta" in ultimele decenii si a subliniat ca investitorii trebuie sa beneficieze de predictibilitate economica si stabilitate institutionala.
 
"Putem spune ca, in prezent, avem o piata mai competitiva, pregatita sa faca fata provocarilor, sa adopte atitudini ferme si sa solicite mai multa responsabilitate si transparenta din partea autoritatilor. Indiferent ca ne referim la Romania sau la oricare alta tara, toate companiile au nevoie de un mediu de afaceri prietenos pentru a se dezvolta si a prospera. Investitorii trebuie sa beneficieze de predictibilitate economica si stabilitate institutionala", subliniaza el.
 
Presedintele a aratat ca situatia actuala a pietelor financiare din Europa, incluzand asigurarile, evidentiaza faptul ca sectorul financiar "se afla la o rascruce". El si-a exprimat convingerea ca o consolidare a rolului pietelor financiare este esentiala in contextul schimbarilor din peisajul geopolitic, tehnologic si financiar.
 
"Asigurarile reprezinta sectorul cel mai familiarizat cu modul in care prevenirea si reducerea riscurilor reprezinta contributii esentiale la buna functionare a societatii, care se bazeaza pe asigurari sustenabile, investitii responsabile si piete reziliente. Cand vorbim despre Piata Unica Europeana, este important sa avem in vedere si diferentele la nivel de sisteme nationale. Si este esential sa intelegem modul in care aceste diferente ar putea genera bariere, dar si oportunitati. Sunt un promotor consecvent al convergentei economice europene si al bunei guvernari, ca fundament al dezvoltarii economice, stabilitatii politice si securitatii. Autoritatile de reglementare, ca si mediul de afaceri, ar trebui sa fie pe deplin constiente de avantajele unui dialog onest, drept conditie esentiala in luarea de decizii", a mentionat el, conform Agerpres.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: iohanniseducatie financiaranivel scazut

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]