Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul aurului, in usoara scadere

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Nationala a Romaniei a aratat, joi, ca pretul aurului se afla intr-o usoara scadere. Acesta ramane, insa, la un nivel record.

Miercuri, euro a scazut la 4.7272 lei.
 
Joi, euro a crescut la 4.7300 lei.
 
Pretul gramului de aur a scazut usor, de la 212.3704 lei la 212.3251 lei, si ramane aproape de nivelul record stabilit marti, de 212.9744 lei.
 
Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, a scazut de la 4.2926 lei la 4.2827 lei.  
 
Cursul francului elvetian a crescut de la 4.3571 lei la 4.3596 lei.
 
Lira sterlina a crescut puternic, de la 5.2249 lei la 5.2690 lei.
 

De ce a crescut pretul aurului pana acum

 
Principala cauza pentru cresterea pretului aurului este reprezentata de sugestiile facute de autoritatea americana Federal Reserve, potrivit carora in cursul acestui an va reduce de doua ori dobanda la dolari, care in prezent este de 2.25% – 2.5%. In cazul in care acest lucru se va concretiza, valoarea dolarului va scadea, iar investitorii vor prefera sa-si plaseze banii in aur. Pe de alta parte, cresterea pretului aurului este justificata de cresterea numarului si, mai ales, a intensitatii conflictelor globale de natura economica si, intr-o oarecare masura, de natura militara.
 
De exemplu, razboiul comercial dintre Statele Unite si China, care a culminat pentru moment cu interzicerea companiilor americane sa lucreze cu producatorul de echipamente de retea si telefoane Huawei, pune deja presiune pe pretul aurului de ceva timp. In ultima perioada au aparut insa o serie de elemente noi care impulsioneaza la randul lor valoarea aurului.
 
Cel mai elocvent exemplu este perspectiva unui conflict militar intre Statele Unite si Iran. SUA au fost foarte aproape sa lanseze un atac cu rachete dupa ce Iranul a doborat o drona americana, insa pentru moment razboiul este unul cibernetic: SUA au lansat o serie de atacuri cibernetice la infrastructura sistemelor de apare ale Iranului. Divergentele pot insa sa escaladeze rapid si sa transforme Orientul Mijlociu intr-o zona de conflict armat, iar investitorii se vor retrage din nou intr-un bun cat mai sigur, asa cum este aurul.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: aurpret aureurobnr

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]