Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul aurului, in usoara scadere

de Florin Amariei 05 Sep. 2019 2182
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Nationala a Romaniei a aratat, joi, ca pretul aurului se afla intr-o usoara scadere. Acesta ramane, insa, la un nivel record.

Miercuri, euro a scazut la 4.7272 lei.
 
Joi, euro a crescut la 4.7300 lei.
 
Pretul gramului de aur a scazut usor, de la 212.3704 lei la 212.3251 lei, si ramane aproape de nivelul record stabilit marti, de 212.9744 lei.
 
Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, a scazut de la 4.2926 lei la 4.2827 lei.  
 
Cursul francului elvetian a crescut de la 4.3571 lei la 4.3596 lei.
 
Lira sterlina a crescut puternic, de la 5.2249 lei la 5.2690 lei.
 

De ce a crescut pretul aurului pana acum

 
Principala cauza pentru cresterea pretului aurului este reprezentata de sugestiile facute de autoritatea americana Federal Reserve, potrivit carora in cursul acestui an va reduce de doua ori dobanda la dolari, care in prezent este de 2.25% – 2.5%. In cazul in care acest lucru se va concretiza, valoarea dolarului va scadea, iar investitorii vor prefera sa-si plaseze banii in aur. Pe de alta parte, cresterea pretului aurului este justificata de cresterea numarului si, mai ales, a intensitatii conflictelor globale de natura economica si, intr-o oarecare masura, de natura militara.
 
De exemplu, razboiul comercial dintre Statele Unite si China, care a culminat pentru moment cu interzicerea companiilor americane sa lucreze cu producatorul de echipamente de retea si telefoane Huawei, pune deja presiune pe pretul aurului de ceva timp. In ultima perioada au aparut insa o serie de elemente noi care impulsioneaza la randul lor valoarea aurului.
 
Cel mai elocvent exemplu este perspectiva unui conflict militar intre Statele Unite si Iran. SUA au fost foarte aproape sa lanseze un atac cu rachete dupa ce Iranul a doborat o drona americana, insa pentru moment razboiul este unul cibernetic: SUA au lansat o serie de atacuri cibernetice la infrastructura sistemelor de apare ale Iranului. Divergentele pot insa sa escaladeze rapid si sa transforme Orientul Mijlociu intr-o zona de conflict armat, iar investitorii se vor retrage din nou intr-un bun cat mai sigur, asa cum este aurul.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: aurpret aureurobnr

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Bancile europene au afisat profituri record

de Bianca Tila
19 Feb 2024
Cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate pe peste 100 miliarde de euro. Impulsul dat de dobanzile crescute de Banca...

Contul curent al balantei de plati inregistreaza un deficit de peste 11.000 miliarde de euro

de Bianca Tila
13 Sep 2023
Contul curent al balantei de plati a afisat un deficit de 11,892 miliarde de euro in primele sapte luni ale anului curent. Rezultatul este cu...

Alten Europe a preluat Qualitance. Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia

de Bianca Tila
26 Ian 2023
Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Alten Europe SARL preia Qualitance Q.V.S. S.A., potrivit unui comunicat remisa Bursa. Alten...

BNR: Deficitul de cont curent s-a majorat

de Bianca Tila
13 Ian 2023
Contul curent al balantei de plati a afisat un deficit de 25,340 miliarde de euro in perioada ianuarie - noiembrie 2022. Rezultatul este in crestere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]