Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul gazului in Europa, mai mare cu 60% in numai doua zile

de Florin Amariei 06 Oct. 2021 1000
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pretul gazului a crescut in numai doua zile cu peste 60%. Cererea este intalnita de o oferta tot mai restransa.

La hub-ul TTF (Title Transfer Facility) din Olanda cotatiile pentru gazele naturale cu livrare in luna urmatoare au crescut miercuri cu pana la 40%, la un nivel record de 162,12 euro pentru 1 MWh, dupa ce marti au incheiat sedinta cu o crestere de 20%.
 
"Cresterea actuala a preturilor energiei in Europa este cu adevarat unica. Niciodata pana acum preturile nu au crescut atat de mult si atat de repede", au reactionat analistii de la Société Générale.
 
"Este aproape imposibil sa justifici de ce se misca atat de rapid si atat de sus", a spus si Tom Marzec-Manser, analist la ICIS.
 
Mai multe state europene, inclusiv Franta si Spania, au cerut Uniunii Europene sa ia masuri urgente pentru a limita impactul cresterii explozive a pretului gazelor asupra gospodariilor.
 
In acest context, comisarul european pentru energie, Kadri Simson, a promis miercuri ca pana la finele acestui an va prezenta un plan de reformare a pietei gazelor.
 
"Socul preturilor nu poate fi subestimat. Afecteaza cetatenii nostri, in special gospodariile vulnerabile, slabeste competitivitatea si se adauga presiunilor inflationiste", a spus Kadri Simson, la o dezbatere organizata de Parlamentul European.
 
Intre timp, Europa continua sa concureze cu Asia pentru livrarile de gaze naturale lichefiate. In pofida preturilor record din Europa, importatorii de GNL din Asia sunt dispusi in continuare sa plateasca o prima peste preturile de referinta din Olanda pentru a-si asigura aprovizionarea pentru iarna, sustin traderii din Singapore. Aceasta inseamna ca Europa va avea dificultati in a-si asigura livrarile suplimentare de GNL de care are nevoie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: pret gazeuropacrestere pret gaz

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Vesti bune de la BCE! Europa, in grafic pentru crestere economica

de Florin Amariei
26 Aug 2021
Banca Centrala Europeana aduce o doza de optimism binevenita, dupa ce economistul-sef a prevazut o crestere economica "solida". Campania avansata...

Europa, generator de startup-uri

de Florin Amariei
10 Mai 2021
Europa a devenit un generator de startup-uri, iar acestea atrag investitii si unele dintre ele chiar se transforma in unicorni. Principalii lideri...

BM: Economiile din Europa si Asia Centrala, in scadere cu peste 4%

de Florin Amariei
07 Oct 2020
Banca Mondiala (BM) anunta ca prognozeaza ca economiile din Europa si Asia Centrala vor cunoaste o scadere cu peste 4%. Totodata, saracia se va...

BM: Cresterea economica din Europa si Asia incetineste

de Florin Amariei
09 Oct 2019
Banca Mondiala (BM) arata ca in Europa si Asia cresterea economica incetineste. "Aceasta estimare, cea mai pesimista din ultimii patru ani,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]