Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul unui baril de petrol a ajuns marti dimineata la -37,6 dolari

de Florin Amariei 21 Apr. 2020 1577
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Contractele aferente lunii mai pentru petrolul WTI, care expira marti, au scazut cu 55,9 dolari, respectiv cu 306%, si au inchis la -37,63 dolari pe baril, dupa ce pe parcursul sedintei au atins un minim de -40,32 dolari pe baril.

UPDATE 11:25 - Pretul petrolului Brent cu furnizare in iunie a scazut marti dimineata cu 7,4% si s-a situat la 23,68 dolari, din cauza colapsului cererii determinat de criza COVID-19 si dupa o prabusire istorica a pretului petrolului Texas, scrie agentia EFE.
 
Pretul petrolului din Marea Nordului, de referinta in Europa, si-a continuat marti tendinta de scadere dupa inchiderea de luni, cand a terminat sesiunea de la International Exchange Futures la 25,58 dolari barilul.

--
 
Pretul petrolului Brent a scazut cu 2,51%, sau cu 9%, pentru a inchide la 25,57 dolari pe baril.
 
Contractele WTI cu livrare in iunie au inchis la un nivel mai ridicat, de 20,43 dolari pe baril. Spreadul dintre contractele pentru luna mai si iunie a atins la un moment dat 60,76 dolari pe baril, fiind cel mai mare din istorie.
 
Pretul petrolului WTI, de referinta pe piata americana, cu livrare in luna mai, s-a prabusit luni pana la -1,43 dolari pe baril, intrand pentru prima oara in istorie in teritoriu negativ, traderii continuand sa fie ingrijorati de impactul pandemiei de coronavirus asupra cererii, transmite CNBC.
 
Traderii din SUA sunt tot mai ingrijorati ca nu vor mai avea unde sa mai depoziteze petrolul,  unitatile de stocare apropiindu-se de capacitatea maxima.
 
La ora 18:09 GMT (21:09 ora Bucurestiului), contractele pentru petrolul WTI cu livrare in mai, care expira marti, erau in declin cu 19,06 dolari respectiv cu 104,3%, la 79 de centi pe baril, dupa de in timpul tranzactiilor au atins un minim istoric de -1,43 dolari pe baril.
 
Pretul petrolului Brent, de referinta la Londra, pentru care au intrat in vigoare contractele futures pentru luna iunie, a coborat cu 6,6%, la 26,23 dolari pe baril.
 
Contractele futures pentru petrolul WTI cu livrare in iunie, care expira pe 19 mai, au scazut cu circa 9%, la 21,6 dolari pe baril.
 
Spread-ul dintre contractele futures ale petrolului WTI pentru luna mai si luna iunie este cel mai mare din istorie, de 23 de dolari a spus Jeff Kilburg, analist la firma KKM Financial.
 
”Acesta este un fenomen produs din cauza expirarii contractelor pentru luna mai, cuplata cu scaderea record a cotatiei titeiului”, a spus analistul.
 
Pandemia de coronavirus a dat o lovitura puternica activitatilor economice la nivel mondial si a subminat cererea de titei.
 
In timp ce OPEC si alte state producatoare de petrol au incheiat un acord istoric, care prevede reducerea livrarilor de titei cu 9,7 milioane de barili pe zi incepand cu luna mai, multi argumenteaza ca masura va fi insuficienta pentru a compensa declinul cererii.
 
Trump deja a anuntat ca va cumpara 75 de milioane de barili
 
"Ne umplem rezerva strategica de petrol si ne gandim sa punem pana la 75 de milioane de barili in rezerve, ceea ce le va umple", a declarat presedintele in cursul briefingului cotidian de presa privind pandemia de COVID-19.
 
Pretului petrolului s-a prabusit luni. Petrolul Texas a trecut la valori negative, astfel incat un cumparator poate ajunge sa primeasca bani pentru a cumpara marfa.
 
La 13 martie, presedintele Donald Trump anuntase deja ca intentioneaza sa umple complet rezerva strategica.
 
La 17 aprilie, ea continea 635 de milioane de barili si limita autorizata este in prezent de 713,5 milioane de barili.
 
Rezerva americana are o capacitate de depozitare de 727 de milioane de barili si se afla inmagazinata intr-un complex de patru situri subterane in statele Texas si Louisiana, pe malul Golfului Mexic.
 
Titeiul este destinat situatiilor de urgenta, ca in 1991 in momentul operatiunii "Furtuna Desertului" dupa invazia Kuweitului de catre Irak, in 2005 dupa uraganul Katrina sau in 2011 in cursul revoltei populare din Libia.
 
Autoritatile de la Bucuresti n-au oferit inca o reactie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: baril de petrolpretscazutdolari

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Managerii estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul

de Bianca Tila
28 Aug 2024
Managerii romani estimeaza o crestere moderata a activitatii in constructii, comertul cu amanuntul si servicii, dar si o crestere a preturilor in...

Rata anuala a inflatiei a scazut

de Bianca Tila
13 Dec 2023
In luna noiembrie a acestui an, rata anuala a scazut la 6,72%, de la 8,07% in octombrie, in conditiie in care marfurile alimentare s-au scumpit cu...

Enel pregateste investitii de peste 1 miliard de dolari

de Bianca Tila
23 Mai 2023
Compania italiana Enel a anuntat ca va investi peste 1 miliard de dolari intr-o fabrica de celule si panouri solare din Oklahoma. Compania incearca...

Meta Platforms vrea sa atraga 7 miliarde de dolari

de Bianca Tila
02 Mai 2023
Meta Platforms vrea sa atraga 7 miliarde de dolari prin intermediul unei a doua oferte de obligatiuni, transmite Reuters. In ceea ce priveste...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]