Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primul avertisment oficial cu privire la bula din imobiliare

de Idei de afaceri 17 Nov. 2021 1704
4.5 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

BCE emite primul avertisment oficial cu privire la bula din imobiliare.

Piata imobiliara din zona euro se incinge, sporind sansele unei corectii atat pe segmentul rezidential cat si pe cel comercial, se arata in raportul de stabilitate financiara al Bancii Centrale Europene.
 
In timp ce familiile si-au majorat economiile in timpul pandemiei, si pe fondul extinderii lucrului la domiciliu, cererea pentru proprietati imobiliare este in crestere, ducand la un avans al pretului locuintelor de peste 7%, cel mai rapid ritm din 2005.
 
"Riscurile corectiei preturilor pe termen mediu au sporit substantial, pe fondul cresterii estimarilor privind supraevaluarea pretului locuintelor", avertizeaza BCE.
 
Constructiile nu tin pasul cu cererea, iar piata rezidentiala s-a incins, in special in tari ca Germania, Franta si Olanda.
 
"In pofida redresarii constructiilor de locuinte, deficitul de forta de munca, perturbarile din lanturile globale de aprovizionare si majorarea preturilor produselor afecteaza capacitatea sectorului constructiilor de a extinde furnizarea de locuinte, ceea ce pune presiune asupra preturilor", se arata in raport.
 
Desi piata imobiliara comerciala se redreseaza acum, perspectivele sunt reduse pentru proprietatile comerciale de o calitate mai scazuta, deoarece lucrul la domiciliu, temerile privind sanatatea si goana dupa proprietati ecologice canalizeaza cererea spre segmentul de varf pe piata imobiliara comerciala, apreciaza BCE.
 
Intr-o nota optimista, BCE sustine ca riscul cresterii falimentelor pe segmentul corporate, o temere majora in urma cu un an, s-a atenuat, chiar daca unele dintre masurile guvernamentale de sprijin au fost retrase.
 
"In medie, falimentele companiilor sunt la un nivel mai redus decat in cele mai optimiste prognoze anterioare, in timp ce numarul de insolvente ramane cu aproximativ 15% sub nivelul anterior pandemiei, conform informatiilor Bancii Centrale Europene.
 
Potrivit unei recente analize a bancii elvetiene UBS, orasele München, Frankfurt, Amsterdam, Paris si Zurich sunt cele mai expuse la riscul unei bule speculative pe piata imobiliara.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: bceavertismentimobiliare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Avertisment oficial UE: Veti pierde toti banii daca investiti in criptomonede

de Idei de afaceri
18 Mar 2022
Uniunea Europeana (UE) a lansat un avertisment oficial pentru toti cetatenii blocului comunitar care vor sa investeasca in criptomonede sau alte...

BCE surprinde pietele financiare

de Idei de afaceri
11 Mar 2022
Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat ca va opri achizitiile de active mai repede decat era planificat, in timp ce evalueaza consecintele...

BCE: Invazia din Ucraina va duce la o scadere a economiei euro

de Idei de afaceri
25 Feb 2022
Banca Centrala Europeana (BCE) anunta ca e posibil ca invazia din Ucraina sa duca la o scadere modica a economiei zonei euro. Philip Lane, a...

Lagarde: Aveti incredere in BCE!

de Idei de afaceri
11 Ian 2022
Fosta sefa a FMI si actual presedinte al BCE, Christine Lagarde, le cere tuturor europenilor sa aiba incredere in institutia pe care o conduce....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]