Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia industriala a crescut in 2024

de Bianca Tila 13 Iun. 2024 50
Productia industriala a crescut in 2024
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primele patru luni din acest an, productia industriala a crescut fata de perioada corespunzatoare din 2023, cu 0,8% ca serie bruta si cu 0,2% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.

Pe serie bruta, industria prelucratoare a crescut cu 1,9%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut cu 5,3%, respectiv 0,5%.
 
Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2024, fata de perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2023, productia industriala a urcat cu 0,2%. Aceasta crestere a fost sustinuta de industria prelucratoare (+1,2).
 
Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au inregistrat scaderi de 6,2%, respectiv 0,5%.
 
In luna aprilie 2024, productia industriala (serie bruta) a scazut comparativ cu luna precedenta cu 2,1%, ca urmare a scaderilor din cele trei sectoare industriale:
 
- productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-16,7%)
 
- industria extractiva (-0,3%)
 
- industria prelucratoare (-0,1%)
 
Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mica comparativ cu luna precedenta cu 1,3%, din cauza scaderilor productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-4,3%) si industriei prelucratoare (-1,5%). Industria extractiva a crescut cu 3,5%.
 
Comparativ cu anul precedent, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 12,1%, ca efect al cresterilor industriei prelucratoare (+16,9) si industriei extractive (+5,0%). 
 
Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 14,7%.
 
Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 3,6%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+6,4%) si industriei extractive (+3,9%).
 
Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 14,8%.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: productia industrialainsenergie electrica

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a crescut cu 8,1%

de Bianca Tila
07 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat cresteri, in perioada 1 ianuarie - 31 august 2024, fata de aceeasi perioada a anului trecut,...

INS: Comertul cu autovehicule afiseaza cresteri

de Bianca Tila
21 Aug 2024
Afacerile rezultate din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor au crescut cu 1,8%, ca...

Numarul insolventelor creste

de Bianca Tila
05 Iun 2024
Numarul societatilor comerciale si al persoanelor fizice autorizate intrate in insolventa in primele patru luni din 2024 a fost de 2.526, in crestere...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
08 Iul 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]