Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profit peste estimari pentru ING in primul trimestru din 2021

de Florin Amariei 07 Mai. 2021 963
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Grupul ING anunta ca a obtinut un profit peste estimari in primul trimestru din 2021 inainte de impozitare.

"Rezultatul in trimestrul 1 2021 inainte de impozitare este de 1,463 de miliarde de euro; rentabilitatea capitalurilor ramane puternica la 15,5%. Venitul net din dobanzi este in crestere comparativ cu T42020, sustinut de rezultatul obtinut din TLTRO III (program de stimulare a creditarii oferit de Banca Central Europeana), care mai mult decat a compensat presiunea generata de ratele de dobanda in scadere", a informat grupul bancar.
 
ING a raportat o crestere solida de 9,1% a veniturilor din comisioane fata de anul anterior, in special datorita produselor de investitii.
 
Creditele si avansurile acordate clientilor au crescut cu 17,8 miliarde de euro in primele trei luni din acest an, pe masura ce fondurile TLTRO au fost folosite pentru a sprijini economia; depozitele nete ale clientilor au crescut cu 8,1 de miliarde de euro, reflectand impactul continuu al pandemiei Covid-19 si al masurilor de restrictie.
 
Baza de clienti primari (cu venit recurent si inca un produs utilizat) a fost stabila la 13,8 milioane in trimestrul I al acestui an.
 
"ING a obtinut rezultate puternice in primul trimestru al anului 2021. Revenirea brusca a profitului net la nivelul anului precedent a fost determinata de o crestere buna a veniturilor din comisioane si costuri de risc mai mici. Veniturile din comisioane au fost stimulate de cresterea produselor de investitii, in special in Germania si Belgia. Franciza ING si-a demonstrat forta in primul trimestru, inclusiv prin succesul nostru de a converti finantarea TLTRO din partea Bancii Centrale Europene in beneficiul clientilor nostri, care continua sa se confrunte cu efectele pandemiei Covid-19, sprijinind astfel revenirea economica. In ceea ce priveste costurile de risc, ramanem prudenti si luam in considerare intarzierile preconizate in rambursarea creditelor. Am continuat sa ne adaptam afacerea pentru a deservi mai bine clientii si pentru a ne asigura ca ne concentram pe oportunitatile de crestere relevante pentru viitor. Avansam cu strategia noastra digitala si mobile-first tinand cont de gradul ridicat de utilizare a canalelor digitale din partea clientilor nostri. In Olanda, acest lucru are ca rezultat o reducere a numarului de sucursale si o crestere a numarului de puncte de servicii, pentru care am alocat un provizion de restructurare. De asemenea, am anuntat ca vom intrerupe activitatile bancare in segmentul de retail din Austria si Cehia pentru a ne concentra pe pietele in care putem obtine o pozitie si o rentabilitate mai bune", spune Steven van Rijswijk, CEO ING Group.
 
Banca are facilitarea unui credit de tip revolving de 10,1 miliarde de euro pentru AB InBev, cel mai mare imprumut sustenabil acordat vreodata.
 
ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38,8 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: profit ingtrimestrul i 2021profit 2021 ing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]