Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raport. Investitiile in imobiliarele din Romania, in scadere

de Florin Amariei 18 Mai. 2021 975
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un raport nou subliniaza ca investitiile in imobiliarele din Romania sunt in scadere fata de 2020.

"Primul trimestru din 2021 s-a incheiat cu investitii imobiliare in valoare totala de 85 milioane de euro in Romania, cu aproximativ 42% sub nivelul din primele trei luni din 2020 care nu au fost afectate de pandemia de Covid-19, tranzactiile in segmentul birourilor reprezentand aproximativ 50% din volum", arata raportul Colliers.
 
Desi anul a inceput lent, tendintele din randul investitorilor sugereaza o recuperare puternica a activitatii in a doua jumatate a anului, in functie de progresele inregistrate cu pandemia si limitarea restrictiilor de calatorie.
 
In ansamblu, volumele de investitii din Europa Centrala si de Est (CEE) au scazut cu aproape 48% fata de primul trimestru din 2020, pana la aproximativ 2 miliarde de euro. Polonia a ramas lider in regiune, volumele de investitii reprezentand 65% din totalul celor mai mari 6 tari din Europa de Est, urmata de Republica Ceha si Ungaria, cu o pondere de 14%, respectiv 11%.
 
Sectorul birourilor a fost dominant in toata regiunea, in primul trimestru din 2021, in ceea ce priveste tranzactiile, cu o pondere de 50% din volumul total al investitiilor, urmat de spatiile industriale si logistice, care cresc in mod semnificativ, pe masura ce investitorii se diversifica in acest sector rezistent la Covid-19 (28%), si la distanta de sectoarele de retail si ospitalitate (15%).
 
Mai mult, consultantii Colliers observa un interes crescut pentru imobiliare de la diferiti investitori, chiar si de la cei care nu sunt neaparat specializati, dar cauta sa isi diversifice clasele de active. Criteriile cheie pentru astfel de active sunt contractele de leasing pe termen lung, pe mai mult de 10 ani si un locatar solid din punct de vedere financiar. Astfel de oportunitati de investitii sunt foarte apreciate si cu un potential puternic de a declansa compresia randamentelor investitionale.
 
Bucurestiul are unul dintre cele mai mari randamente investitionale din regiune pentru cladirile de birouri (de 7%), comparativ cu cel mult 4,25% in Praga, 4,70% in Varsovia sau 5,25% in Budapesta. Mai departe, chiriile se mentin relativ stabile, potrivit datelor Colliers din raportul „CEE -Scena de investitii Q1 2021”, la 18 euro pe metru patrat in cladirile premium din cele mai bune zone (si o medie de aproximativ 14 euro pe metrul patrat), respectiv intre 11 si 14,5 euro pe metru patrat in alte zone din tara.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: raportinvestitii imobiliare romaniaimobiliare 2021raport investitii imobiliare 2021

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Proprietarul magazinelor Zara raporteaza o crestere de 54%

de Bianca Tila
07 Iun 2023
Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a anuntat o crestere de 54% a profitului net in perioada februarie - aprilie 2023. Dupa un nivel solid in...

Raportarea DAC6 - o noua si importanta grija fiscala pentru afaceri

de Florin Amariei
26 Ian 2021
DAC6 a fost transpusa in legislatia din Romania si deja se aplica, asadar aceasta noua si importanta grija fiscala devine urgenta. Primul termen...

Raport. Piata office isi va reveni in 2021

de Florin Amariei
16 Apr 2020
Un nou raport eliberat joi arata ca piata office isi va reveni in 2021. Colliers International ofera o serie de detalii importante. Pe de alta...

Citu, MFP: Toate companiile verificate si cu raport favorabil vor primi TVA

de Florin Amariei
02 Dec 2019
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat ca toate companiile care au fost/vor fi verificate si care au primit raport favorabil pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]