Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raport. Piata office isi va reveni in 2021

de Florin Amariei 16 Apr. 2020 1466
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou raport eliberat joi arata ca piata office isi va reveni in 2021. Colliers International ofera o serie de detalii importante.

Pe de alta parte, la nivel general, piata de birouri este de asteptat sa-si revina incepand cu anul 2021, ingrijorarea fiind mai vizibila in randul chiriasilor (75%) decat in randul proprietarilor (38%), in timp ce restul respondentilor sunt mai optimisti si se asteapta la efecte mai usoare.
 
Potrivit sursei citate, aproape 70% dintre proprietarii si chiriasii din piata spatiilor de birouri considera ca epidemia de COVID-19 va continua sa le afecteze activitatea pe tot parcursul acestui an.
 
De asemenea, peste jumatate (55%) dintre cei chestionati afirma ca se confrunta deja cu un impact negativ sau oarecum negativ asupra activitatii pe fondul epidemiei de coronavirus, cei care sunt activi in domenii precum medical, comert cu amanuntul si birouri de tip open space fiind cei mai afectati. In acelasi timp, 16% spun ca activitatea lor nu a fost afectata pana in prezent, iar 6% ca au inregistrat chiar un impact pozitiv intr-o anumita masura.
 
Cercetarea Colliers International arata ca, in timp ce un sfert dintre chiriasi nu au o imagine clara asupra efectelor pandemiei de COVID-19 in ceea ce priveste echipa, 41% se asteapta sa pastreze numarul de angajati si aproximativ 17% estimeaza chiar o crestere in acest an.
 
Totodata, 70% dintre chiriasii care au participat la studiu se asteapta la o tendinta de scadere a chiriilor, dintre care aproape un sfert (23%) anticipeaza o corectie majora, iar alti 20% nu prevad o schimbare la nivelul chiriilor, in timp ce niciunul dintre chiriasi nu se asteapta la o crestere in acest sens.
 
"Ofertele comerciale mai bune ar putea preveni cresterea ratei de neocupare in randul chiriasilor care ar putea intampina dificultati in contextul actual. Mai mult de jumatate din proprietari spun ca resimt deja efecte ale epidemiei COVID-19 si 39% se asteapta ca rata de neocupare sa creasca intr-o oarecare masura in urmatoarele 12-15 luni, in timp ce 35% sunt mai optimisti si mizeaza pe rate stabile de ocupare", se apreciaza in cercetarea de specialitate.
 
Studiul Colliers International, realizat in randul a 60 de proprietari si peste 100 de chiriasi, face parte dintr-o analiza ampla asupra pietei imobiliare in ansamblu, bazata pe informatii relevante ale factorilor de decizie din toate segmentele de piata, care vor fi prezentate in perioada urmatoare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: raportcolliers internationalpiata officespatii birouri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Proprietarul magazinelor Zara raporteaza o crestere de 54%

de Bianca Tila
07 Iun 2023
Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a anuntat o crestere de 54% a profitului net in perioada februarie - aprilie 2023. Dupa un nivel solid in...

Raport. Investitiile in imobiliarele din Romania, in scadere

de Florin Amariei
18 Mai 2021
Un raport nou subliniaza ca investitiile in imobiliarele din Romania sunt in scadere fata de 2020. "Primul trimestru din 2021 s-a incheiat cu...

Raportarea DAC6 - o noua si importanta grija fiscala pentru afaceri

de Florin Amariei
26 Ian 2021
DAC6 a fost transpusa in legislatia din Romania si deja se aplica, asadar aceasta noua si importanta grija fiscala devine urgenta. Primul termen...

Citu, MFP: Toate companiile verificate si cu raport favorabil vor primi TVA

de Florin Amariei
02 Dec 2019
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat ca toate companiile care au fost/vor fi verificate si care au primit raport favorabil pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]