Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania se afla printre statele cu cele mai accesibile credite ipotecare din UE

de Bianca Tila 25 Sep. 2024 10
Romania se afla printre statele cu cele mai accesibile credite ipotecare din UE
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rata medie pentru achizitionarea unui apartament cu doua camere in Bucuresti a ajuns sa detina o pondere de aproximativ 40% din salariul mediu pe economie la nivel natonal, in scadere de la 43%, la finalul anului anterior, potrivit un raport de specialitate.

In Budapesta acelasi indicator are o valoare de aproape 69%, in timp ce in Varsovia este 84%, iar in Praga 103%.
 
Conform cercetarii realizate de brokerul online Ipotecare.ro si compania de consultanta financiara si credite ipotecare SVN Credit Romania, valori usor mai reduse sunt afisate in Roma (38%), Berlin (39%) si Madrid (44%).
 
"Romania se mentine in randul statelor cu cele mai accesibile credite ipotecare din Uniunea Europeana, luand in considerare salariile medii la nivel national si costurile cumpararii unui apartament cu doua camere printr-un credit ipotecar pe 25 de ani. 
 
Astfel, rata medie pentru cumpararea unui apartament cu doua camere in Bucuresti detine un procent de circa 40% din salariul mediu net pe economie la nivel national, Romania avand cea mai buna valoare a acestui indicator la nivel regional si printre cele mai bune valori la nivelul Uniunii Europene. 
 
Valoarea indicatorului este mai redusa comparativ cu finalul anului anterior, cand rata medie detinea un procent de aproximativ 43%, ca urmare a scaderii dobanzilor creditelor ipotecare, in special pe segmentul celor fixe, care au ajuns la o pondere de peste 90% din creditele ipotecare acordate in prezent", se mentioneaza in raport.
 
In cadrul analizei s-a luat in calcul si cumpararea unui apartament cu doua camere mass market, cu o suprafata utila de 50 de metri patrati, finalizat de cel putin 30 de ani si amplasat in afara zonelor centrale si semi-centrale ale mai multor capitale din Uniunea Europeana. 
 
In plus, a fost luat in calcul un credit ipotecar pe o perioada de 25 de ani, cu un avans de 15% si cu dobanda fixa in primii cinci ani, fara a include costurile asociate, precum comisioanele, taxele notariale sau asigurarile.
 
Pentru stabilirea dobanzii au fost luate in calcul creditele ipotecare cu dobanda fixa de primele trei banci din fiecare stat analizat.
 
In primele sase luni ale anului au fost acordate in total credite ipotecare in valoare de 4,5 miliarde de euro, in crestere cu 78% fata de perioada similara a anului trecut, care includ si refinantarile, conversiile, transferurile si restructurarile, conform raportarilor Bancii Nationale a Romaniei.
 
Ipotecare.ro este un broker exclusiv online de credite, care ulizeaza multipli algoritmi de calcul pentru genera cea mai optima optiune de finantare pentru fiecare situatie specifica.
 
SVN Romania | Credit & Financial Solutions este unul dintre cei mai importanti brokeri de credite ipotecare din Romania, cu un volum de credite ipotecare intermediat in 2023 in valoare de 91 de milioane euro.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: credit ipotecarue

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Blue Air intra in insolventa

de Bianca Tila
22 Mar 2023
Blue Air, aflata in portofoliul statului care detine 75% din actiuni, a intrat in insolventa, la propria cerere. Pe lista creditorilor se afla...

Consiliul UE a dat unda verde bugetului pentru 2023

de Bianca Tila
22 Nov 2022
Consiliul UE a aprobat proiectul comun privind bugetul general al Uniunii Europene pentru anul viitor. In cadrul negocierilor cu Parlamentul European...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]