Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania va introduce un nou impozit de 15% pentru firme

de Idei de afaceri 19 Ian. 2022 664
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multinationalele din Romania vor plati un nou impozit de 15% incepand chiar de anul viitor. MFP deja a confirmat 2023 ca an de incepere!

"Multinationalele trebuie sa fie pregatite: Romania, prin vocea ministrului sau de Finante, Adrian Caciu, incepe pregatirile pentru implementarea, chiar de la 1 ianuarie 2023, a Directivei privind nivelul minim de impozitare. Cum costurile administrative si de conformare la introducerea impozitului minim global pe profit (GloBE) vor fi minime, asa cum da asigurari Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), unde va trebui sa lucreze cu adevarat Guvernul va fi la adaptarea legislatiei, astfel incat sa ia in calcul toate situatiile specifice si sa pregateasca norme clare, care sa asigure o aplicare usoara a Directivei europene", se arata intr-o informare a EY.
 
Conform sursei, masura introducerii unui impozit minim global a fost anuntata drept revolutionara de toata lumea fiscala la jumatatea anului trecut si prevede introducerea unui impozit minim de 15% pe profiturile multinationalelor si taxarea lor in statele in care realizeaza profitul.
 
Mai mult, din punct de vedere tehnic, OCDE da asigurari ca "regulile GloBE au fost concepute cu scopul de a minimiza costurile si complexitatea, atat pentru autoritatile fiscale, cat si pentru contribuabili, in contextul obiectivelor politicii fiscale ale pilonului doi". Argumentele Organizatiei includ faptul ca noua masura utilizeaza pragurile si definitiile deja cunoscute statelor in raportarile pe care trebuie sa le realizeze tara cu tara, asa-numitele CbCR. Adica, vor fi folosite informatiile financiare la nivel de entitate si standardele de contabilitate existente, fara ajustari; vor fi excluse din operatiunile dintr-o jurisdictie unde se obtin sub 1 milion euro in profit si 10 milioane euro in venituri.
 
OCDE ia in considerare si posibilitatea ca nu toate tarile, desi majoritatea statelor lumii au aderat la impozitul minim global, sa poata aplica reglementarea in acelasi timp si cu privire la acelasi venit cu impozitare redusa.
 
Pentru a elimina riscul de supraimpozitare, conform regulilor OCDE, se aplica reguli prioritare care asigura dezactivarea regulilor de impozitare minima globala, in situatiile in care venitul cu impozitare redusa este deja supus impozitului minim in alta parte.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: impozit firmeimpozit multinationale 2023impozit 15% 2023

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]