Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii care cumpara criptomonede au pana in 30 de ani

de Florin Amariei 27 Mai. 2021 1017
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou studiu releva ca piata criptomonedelor este invadata acum de tineri, acestia fiind cei care tranzactioneaza Bitcoin si altcoin-uri.

Conform datelor centralizate in cercetarea "Digital Evolution: Connected Consumer Monitor", doar 16% dintre respondentii care afirma ca au tranzactionat criptomonede in perioada analizata au peste 45 de ani.
 
De asemenea, aproape 10% dintre romanii utilizatori de internet au cumparat criptomonede cel putin o data la trei luni, majoritatea acestora fiind barbati (66%), rezidenti din Bucuresti si orase mari ale Romaniei.
 
In plus, 15% din totalul celor chestionati afirma ca folosesc aplicatii de trading online cel putin o data pe luna, constant fata de luna ianuarie 2021.
 
La nivel general, cercetarea de specialitate releva faptul ca 57% dintre cei care au cumparat/vandut monede digitale se incadrau in esantionul de varsta 18 - 30 de ani.
 
In ceea ce priveste evolutia aplicatiilor utilizate pentru tranzactiile online, se constata o crestere semnificativa a aplicatiei eToro in luna mai vs ianuarie 2021, de la 9% la 13%, in timp ce Revolut si Forex au ramas la aceleasi procente (29%, respectiv 13%). In zona de trading, Revolut ramane in topul aplicatiilor utilizate pentru tranzactii online (29%), la o distanta considerabila de 16% fata de restul aplicatiilor, 39% dintre utilizatorii acestei platforme avand un nivel superior de educatie.
 
Cea de-a zecea editie a studiului cantitativ "Digital Evolution: Connected Consumer Monitor" a fost realizata de Exact Business Solutions, in luna mai a acestui an, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.020 de respondenti, care utilizeaza zilnic internetul, cu varste intre 18 si 65 de ani.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: criptomonedebitcoinaltcoin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Noi reglementari pentru industria criptomonedelor

de Bianca Tila
31 Oct 2023
Guvernul Marii Britanii a confirmat planurile de reglementare a industriei criptomonedelor, potrivit unui document de consultare care introduce...

Lista criptomonede. 10 criptomonede de viitor in care sa investesti in 2023

de Bianca Tila
23 Iun 2023
Criptomonedele nu sunt gestionate de un sistem central, precum guvernul si se bazeaza pe tehnologia blockchain. Pe masura ce banii digitali continua...

Era criptomonedelor se stinge

de Bianca Tila
04 Iul 2022
Proiectul crypto al Facebook se inchide definitiv pe data de 1 septembrie. Compania-mama planuieste sa inchida portofelul digital Novi la doar 11...

Avertisment oficial UE: Veti pierde toti banii daca investiti in criptomonede

de Idei de afaceri
18 Mar 2022
Uniunea Europeana (UE) a lansat un avertisment oficial pentru toti cetatenii blocului comunitar care vor sa investeasca in criptomonede sau alte...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]