Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rubla, in cadere libera. Banca Rusiei incearca sa o mentina sub control

de Idei de afaceri 28 Feb. 2022 1167
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sanctiunile UE si NATO au intrat in vigoare luni, iar rubla deja se chinuie sa mentina un nivel care sa nu arunce complet in aer economia Rusiei. Firmele sunt constranse sa vanda valuta pe care o au.

Banca Centrala a Rusiei a decis luni sa majoreze dobanda de baza de la 9,50% la 20%, pentru a contracara riscurile deprecierii rublei si inflatiei ridicate.
 
Un nivel al dobanzii de peste 17% a mai fost inregistrat in Rusia in 2014, dupa sanctiunile impuse acesteia pentru anexarea Crimeei.
 
De asemenea, autoritatile le-au spus companiilor exportatoare sa fie pregatite sa vanda valuta, dupa ce luni dimineata rubla a atins un nou minim istoric.
 
Intr-o alta incercare de a stopa deprecierea rublei, Banca Centrala a Rusiei si Ministerul de Finante au anuntat ca au decis impreuna sa ordone companiilor exportatoare rusesti sa vanda pe piata 80% din veniturile lor in valuta.
 
"Conditiile externe pentru economia rusa s-au schimbat drastic. Majorarea dobanzii va asigura o crestere a ratelor dobanzii la depozite la nivelul necesar pentru a compensa deprecierea rublei si riscurile inflationiste. Este nevoie sa sprijinim stabilitatea financiara si pe cea a preturilor si sa protejam economiile cetatenilor in urma deprecierii rublei", a precizat, intr-un comunicat, Banca Centrala a Rusiei.
 
Rubla s-a depreciat la un nou nivel record fata de dolar, dupa ce sanctiunile adoptate de Uniunea Europeana impotriva Bancii Centrale a Rusiei au intrat in vigoare luni la primele ore, dupa publicarea lor in Jurnalul Oficial al UE. Toate activele Bancii Centrale a Rusiei vor fi inghetate, intr-o incercare de a bloca finantarea operatiunii militare lansate de presedintele rus Vladimir Putin impotriva Ucrainei. Potrivit unor experti, Rusia nu va mai putea sa-si foloseasca titlurile de valoare in moneda straina pentru a stabiliza cursul rublei rusesti.
 
Banca Centrala a Rusiei are rezerve de aproximativ 630 de miliarde de dolari.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: rublarusiabanca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Sistem bancar. Profitul operational a fost de 22,596 miliarde de lei

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Profitul operational in sistemul bancar a fost de 22,596 miliarde de lei in 2021. Comparativ cu anul 2020, s-a inregistrat o crestere de 19,462...

Sistemul bancar inregistreaza profit record in primul trimestru

de Bianca Tila
31 Mai 2022
La nivelul sistemului bancar romanesc, profitul net a ajuns la sfarsitul primului trimestru din 2022 la un nou record, de 1,96 miliarde de lei....

Banca Nationala a Romaniei a infiintat un Comitat de Plati

de Bianca Tila
23 Mai 2022
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat infiintarea unui Comitet de Plati. Aceasta structura are rol consultativ si...

Citu: Pentru siguranta noastra, trebuie sa oprim schimburile comerciale cu Rusia

04 Mar 2022
Florin Citu, presedintele Senatului si al doilea om ca importanta in leadershipul Romaniei, spune ca trebuie sa oprim toate schimburile comerciale cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]