Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rusia are acum ratingul "junk"

de 03 Mar. 2022 742
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ambele agentii Fitch si Moody's au stabilit ca Rusia este "junk". Ratingul confirma ca tara nu mai reprezinta un loc pentru investitii.

Pietele financiare din Rusia s-au confruntat cu turbulente semnificative din cauza evenimentelor din aceasta saptamana, dupa ce fortele militare ruse au lansat o invazie pe scara larga impotriva Ucrainei - terestra, aeriana si navala - cel mai mare atac al unui stat impotriva altui stat in Europa de dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial. Atacul a determinat Occidentul sa impuna sanctiuni dure Moscovei.
 
Invazia a dus la o serie de actiuni de credit si avertismente privind impactul sanctiunilor asupra economiei ruse. Saptamana trecuta, agentia de evaluare financiara S&P a revizuit in scadere ratingul Rusiei la categoria "junk", iar Moody's a pus ratingul Rusiei sub revizuire, pentru o retrogradare.
 
Institutul International pentru Finante (IIF), cel mai mare grup de lobby al sectorului financiar, a avertizat ca exista o probabilitate ridicata ca Rusia sa intre in incapacitate de plata a datoriei externe.
 
Miercuri, Fitch a retrogradat Rusia la "B", de la "BBB", si a plasat ratingul sub supraveghere, cu implicatii negative. Si Moody's a retrogradat cu sase trepte ratingul Rusiei, la "B3", de la "Baa3".
 
"Severitatea sanctiunilor internationale, ca raspuns la invazia militara a Ucrainei de catre Rusia, sporesc incertitudinile privind riscurile de stabilitate macrofinanciara, reprezinta un soc imens pentru fundamentele de credit ale Rusiei si ar putea submina capacitatea tarii de a-si rambursa datoriile", se arata in comunicatul Fitch.
 
Moody's apreciaza ca domeniul de aplicare si severitatea sanctiunilor au fost mult peste asteptarile initiale ale agentiei si vor avea implicatii asupra ratingului de credit".


Tags: rusiajunkrating rusia junkfitchmoody's

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]