Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scadere de 14% a cifrei de afaceri pentru IMM-urile din Romania

de Florin Amariei 23 Sep. 2020 1321
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companiile mici si mijlocii din Romania raporteaza o scadere de aproape 14% a cifrei de afaceri pentru luna august.

Conform unui studiu, IMM-urile din Romania incheie sezonul de vara cu prima luna de scadere de dupa relansarea economiei, la mijlocul lunii mai. Astfel, comparativ cu luna iulie, evolutia cifrei de afaceri a fost una negativa, de -13,85%, iar cea anuala si-a mentinut trendul, inregistrand -3,76%.
 
Potrivit studiului bazat pe o platforma ce monitorizeaza peste 20.000 de intreprinderi mici si mijlocii din toata tara, luna august este a treia din 2020 cu cifre negative, alaturi de ianuarie si aprilie. Valorile sunt, insa, foarte apropiate de cele inregistrate in august 2019, cand scaderea a fost de 12 procente.
 
"Ultima luna de vara este una marcata de un consum mai redus pentru majoritatea industriilor, fiind recunoscuta mai mult ca o perioada de concedii. Totusi, situatia generata de pandemie si-a lasat amprenta asupra sectorului HoReCa, ce inregistreaza o diferenta de -32% fata de august 2019. In schimb, vremea buna a permis unui numar tot mai ridicat de evenimente culturale sa se desfasoare in spatii deschise, astfel ca a contribuit la evolutia industriei de spectacole si activitatilor cultural-recreative, de +41% fata de iulie 2020", spune Radu Hasan, Co-Fondator & CEO SmartBill.
 
De altfel, singurul sector ce a mai inregistrat cifre pozitive in luna august este cel al activitatilor de servicii administrative si de suport - +2%. Cele mai mari scaderi au fost identificate de catre Barometru in cazul agriculturii si pescuitului (-46%), sanatatii si asistentei sociale (-21%) si transportului (-19%).
 
La nivel regional, cele mai importante scaderi au fost inregistrate in Sud-Vest, de peste -30%, in timp ce tot restul Romaniei s-a mentinut intre -10% si -20%.
 
Desi poate fi considerat negativ pentru luna august, Barometrul arata, in acelasi timp, ca potentialul IMM-urilor din Romania este unul urias, indiferent de provocarile pe care le intampina antreprenorii.
 
"Majoritatea dintre noi si-au imaginat cum ar fi sa aiba un business al lor. Altii au avut chiar o idee sau mai multe. Cativa au facut poate si ceva pasi in aceasta directie, dar cert este ca la fel de multi au renuntat inainte sa inceapa cu adevarat, s-au descurajat si au lasat ideea sa ramana idee. Cu toate acestea, primii pasi in antreprenoriat nu sunt chiar atat de greu de realizat. Ce conteaza cel mai mult este sa incepi de undeva si, mai ales, sa afli tot ce poti afla despre ce inseamna sa ai o afacere: care sunt etapele pe care va trebui sa le parcurgi, la ce sa fii atent, cum sa eviti greselile de la inceput de drum", spune Mircea Capatina - Co-Founder & Marketing Director SmartBill.
 
Astfel, in perioada 28 septembrie - 12 octombrie se vor desfasura 7 evenimente-dialog, fiecare avand invitat un specialist intr-un domeniu esential de inteles pentru fiecare afacere: contabil, administrativ, financiar, management, marketing sau resurse umane.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: scaderecifra de afaceriimmromaniaaugust 2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
03 Ian 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania creste

de Bianca Tila
14 Iun 2023
In primele patru luni ale anului, numarul firmelor cu capital strain nou infiintate in Romania a crescut cu 4,6%, comparativ cu perioada similara din...

Cifra de afaceri din industrie a crescut in T1 2023

de Bianca Tila
17 Mai 2023
Cifra de afaceri din industrie pe total a inregistrat cresteri de 5,5% in termeni nominali, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2023, fata de perioada...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]