Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scholz, ministrul german al Finantelor: Economia UE se redreseaza peste asteptari

de Florin Amariei 14 Sep. 2020 1316
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Olaf Scholz transmite, conform Reuters, ca economia UE se redreseaza peste asteptari, iar pandemia este o bariera de care putem trece.

Economia europeana se redreseaza mult mai bine decat s-au ingrijorat multi la inceputul pandemiei de coronavirus (COVID-19), a afirmat ministrul german de Finante, Olaf Scholz.
 
Cu toate acestea, guvernele ar trebui sa sprijine in continuare companiile si consumatorii, a explicat oficialul german.
 
"Pandemia inca nu s-a incheiat, dar indicatorii arata ca economia se redreseaza mult mai bine decat ne temeam cu ceva timp in urma, si asta e ceva ce se aplica Uniunii Europene ca intreg, dar si statelor membre individuale ale blocului comunitar", le-a spus Scolz jurnalistilor, la finalul reuniunii informale a ministrilor de Finante din UE, care s-a desfasurat la Berlin.
 
Implementarea planurilor de redresare a economiei la nivelul Uniunii Europene, sistemul de resurse proprii ale bugetului european, modalitati de asigurare a unui sistem de impozitare echitabil si eficient si adaptarea pietelor financiare la era digitala au fost principalele teme de discutii ale intalnirii ministrilor de Finante din UE.
 
Comisia Europeana se asteapta ca economia UE sa inregistreze un declin fara precedent, de 8,3%, in 2020, dupa un avans de 1,5% in 2019, din cauza crizei provocate de pandemie.
 
Separat, Olaf Scholz a declarat ca in lipsa unui acord comercial intre Marea Britanie si UE dupa Brexit ("no deal"), economia britanica ar fi mult mai afectata decat cea a blocului comunitar.
 
"Parerea mea este ca o situatie nereglementata va avea consecintele severe pentru economia britanica. Europa va putea face fata efectelor si nu vor exista consecinte serioase dupa pregatirile pe care le-am efectuat deja", a apreciat oficialul german.
 
Guvernul premierului britanic Boris Johnson a anuntat in aceasta saptamana ca planuieste sa ignore legea internationala incalcand partial tratatul de retragere semnat in ianuarie, cand Regatul Unit a parasit blocul comunitar, afirmand ca are nevoie de o lege noua pentru a proteja comertul liber intre cele patru natiuni care formeaza Regatul Unit.
 
Decizia a degradat relatiile dintre Londra si Bruxelles si a crescut probabilitatea ca negocierile comerciale dintre Regatul Unit si UE sa esueze si sa nu se ajunga la niciun acord inainte de incheierea perioadei de tranzitie post-Brexit la sfarsitul lui decembrie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: olaf scholzministru germanfinanteeconomia uepandemie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Ministerul Finantelor a atras 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de luni

de Bianca Tila
11 Apr 2023
Ministerul Finantelor a atras 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de luni. La acel moment a imprumutat 304,6 milioane de lei,...

Efectele pandemiei, inca prezente in cele mai mari economii

de Florin Amariei
30 Aug 2021
Un nou raport al OECD arata ca efectele pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 sunt inca prezente in cele mai mari economii. PIB-ul in statele membre...

Draghi, fost presedinte BCE: Reconstructia Europei dupa pandemie, similara cu cea de dupa razboi

de Florin Amariei
18 Aug 2020
Fostul presedintele al Bancii Centrale Europene (BCE), Maro Draghi, avertizeaza ca reconstructia Europei dupa terminarea pandemiei va fi similara cu...

ANAF va solicita din nou banii datorati de firmele afectate de pandemie

de Florin Amariei
17 Aug 2020
Firmele care au cerut amanari de la plata datoriilor vor fi verificate de ANAF si li se vor cere sa achite restantele. Din fericire, nu vor fi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]