Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii fiscale corecte pentru microintreprinderile din Romania

de Ideideafaceri.ro 31 Ian. 2019 3617
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii trebuie sa fie atenti la mult mai multe lucruri, atunci cand se decid sa isi porneasca propria afacere. Asta va spuneam intr-un articol anterior in care ne indreptam atentia asupra evolutiile pietei fortei de munca. Aici ne vom axa asupra a ceea ce inseamna fiscalitatea unei microintreprinderi.

Desi este normal sa apelam la specialisti pentru astfel de lucruri, oamenii de afaceri trebuie sa aiba cunostinte destul de avansate in domeniul fiscalitatii. Vei putea evita multe neplaceri doar prin intelegerea unor principii de baza. Astfel te vei putea asigura ca in permanenta faci ceea ce trebuie, iar angajatii tau realizeaza operatiunile corecte. 
 
90% dintre societatile comerciale din Romania, acum microintreprinderi, se intreaba: "Ce si cat platesc pentru afacerea mea?"  
 
Legislatia privind regimul fiscal al microintreprinderilor s-a modificat!
 
Prin O.U.G. nr. 25 din 29/03/2018 privind modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal-bugetare a fost reintrodusa posibilitatea de a se opta pentru plata impozitului pe profit in situatia in care entitatile indeplinesc in mod cumulativ conditiile urmatoare:
  • au subscris un capital social de cel putin 45.000 lei;
  • au cel putin 2 salariati.
 
Conditiile in care poate fi exercitata optiunea si mentinuta calitatea de platitor de impozit pe profit sunt detaliate in lucrarea Fiscalitatea microintreprinderii in 2019!
 
De asemenea, a fost introdusa pentru prima data posibilitatea deducerii din impozitul pe venitul microintreprinderilor de plata a sumelor reprezentand sponsorizari efectuate de catre microintreprinderi, in cazul in care:
  • entitatile non-profit si unitatile de cult sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiate;
  • deducerea se efectueaza pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care se inregistreaza cheltuielile respective. 
 
Modul in care se trateaza din punct de vedere fiscal sponsorizarile care exced  valoarea de 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care se inregistreaza cheltuielile respective, precum si obligatiile declarative ale microintreprinderilor care efectueaza sponsorizari, sunt prezentate in detaliu doar in lucrarea pe stick Fiscalitatea microintreprinderii in 2019!
 
O.U.G. nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal reglementeaza:
  • felul in care va raportati la categoria de microintreprindere;
  • noua modalitate de impunere (plata pe veniturile microintreprinderii), in functie de activitatea desfasurata, de caracterul acesteia si de numarul angajatilor daca puteti plati impozit pe venit sau pe profit.
 
Astfel:
1. a crescut plafonul pana la care persoanele juridice romane sunt obligate la plata acestui impozit, de la 500.000 euro la 1.000.000 euro;
2. companiile cu venituri intre 500.000 si 1.000.000 de euro, ce au achitat pana la 31 decembrie 2017 un impozit pe profit in cota de 16%, trec din 2018 la regimul de impozitare al microintreprinderilor;
3. cotele de impozitare se pastreaza: 1% pentru firmele cu cel putin un salariat, 3% pentru firmele care nu au salariati;
4. au fost eliminate restrictiile privind eligibilitatea anumitor categorii unor persoane juridice de a plati impozit pe microintreprindere. Ca urmare, trec pe acest impozit societatile din domeniile: bancar, asigurari, jocuri de noroc, explorare zacaminte petroliere si gaze naturale (cu conditia ca veniturile sa fie sub 1.000.000 euro/an);
 
Ca de obicei, orice schimbare legislativa atrage intempestiv:
  • sincope in cunosterea si intelegerea corecta a legislatiei in vigoare
  • nesiguranta in interpretarea legislatiei
  • imposibilitatea gasirii unor solutii corecte legislativ (lipsa precedentului in cazul unor spete)
  • amenzi consistente din partea FISCULUI!
 
Pentru a evita toate aceste obstacole va propunem cel mai nou instrument informativ dedicat exclusiv legislatiei microintreprinderilor, lucrarea pe stick:
 

fiscalitate microintreprindere
 
Ghid practic pentru cunoasterea, intelegerea si aplicarea corecta a noii legislatii proaspat intrate in vigoare, lucrarea va ajuta sa:
  • economisiti timp pentru informarea corecta (aveti toata legislatia specifica explicitata, la 1 click distanta!)
  • stiti exact ce, cat si in ce conditii platiti statului
  • luati decizii corecte sigure din punct de vedere legal
  • fiti protejat impotriva omisiunilor, erorilor sau intarzierilor legate de indeplinirea obligatiilor fiscal-contabile
  • pastrati evidente contabile perfect legale
  • lucrati rapid, sigur, fara efort
  • salvati bani!
 
Comandati acum exemplarul dvs. din Fiscalitatea microintreprinderii in 2019! Raspunde corect si competent tuturor intrebarilor pe care actuala legislatie le poate genera!


Tags: microintreprinderefiscalitate2019

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]