Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU. Fondurile de capital privat din UE isi regandesc planurile de investitii

de Florin Amariei 07 Aug. 2019 2499
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu realizat de Deloitte si citat de News.ro releva faptul ca fondurile de capital privat din UE isi regandesc planurile de investitii si se concentreaza pe alte tranzactii promitatoare. Accentul se pune de acum mai mult pe managementul portofoliului.

Rezultatele acestuia arata ca 32% din profesionistii in domeniul tranzactiilor – aceasta fiind cea mai mare pondere din anul 2015 pana in prezent - se asteapta ca activitatea lor sa se concentreze asupra managementului portofoliului. In acest context, firmele de private equity (PE) isi regandesc planurile de investitii pentru tranzactiile promitatoare pe care le intrevad, potrivit studiului.
 
”Majoritatea respondentilor (68%) se asteapta ca tranzactiile sa ramana la aceleasi valori, iar 70% dintre ei se asteapta ca volumul pietei sa stagneze. In ceea ce priveste climatul economic, trei sferturi din respondenti sunt de parere ca acesta va ramane la fel, 17% intrevad o inrautatire, iar 8%, o imbunatatire, rezultate ce arata mai mult optimism decat editia anterioara a studiului”, se arata in studiu.
 
Preturile in crestere, in ciuda climatului economic tot mai incert, explica activitatea mai redusa in randul fondurilor de capital privat din Europa Centrala, arata studiul.
 
In comparatie cu varful de activitate din 2017, cand au avut loc numeroase iesiri ale firmelor de private equity de pe anumite piete, precum si atrageri de fonduri, piata de PE pare sa revina la un echilibru in Europa Centrala, cu un flux constant de tranzactii ce vizeaza companii de talie medie, care sustin business-urile in crestere din regiune, subliniaza studiul.
 
Pe de alta parte, raportul mentioneaza o crestere a numarului de iesiri de pe anumite piete, tendinta ce poate fi explicata de faptul ca perioadele in care preturile de cumparare sunt mari tind sa fie potrivite pentru a vinde, iar numeroase firme de PE vand catre corporatii locale si internationale. Asemenea situatii au fost raportate in tari precum Serbia sau Polonia.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiudeloittefondurile de capital privat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Studiu: Peste 80% din directori vor sa renunte la o investitie

de Florin Amariei
02 Iun 2021
Un studiu al EY releva ca peste 80% din directorii executivi de companii din Romania vor sa renunte la o investitie in urmatorii doi ani. Conform...

Studiu. Doar 4 din 10 romani mai reusesc sa faca economii

de Florin Amariei
04 Ian 2021
Un nou studiu releva ca numarul de romani care pot sa puna bani deoparte a scazut: doar 4 din 10 mai reusesc sa faca economii. In perioada...

Studiu: Peste jumatate dintre cuplurile romanesti, certuri din cauza banilor

de Florin Amariei
27 Feb 2020
Un studiu releva faptul ca peste jumatate din cuplurile din Romania au ocazional certuri din cauza banilor. Motivele, insa, sunt impartite....

Deloitte: Autoritatile amana adoptarea cererilor mediului de afaceri

de Florin Amariei
30 Oct 2019
Expertii Deloitte arata ca autoritatile romanesti amana in continuare adoptarea cererilor mediului de afaceri. ”Anul 2019 a fost, pana acum...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]