Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Peste jumatate dintre cuplurile romanesti, certuri din cauza banilor

de Florin Amariei 27 Feb. 2020 1703
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu releva faptul ca peste jumatate din cuplurile din Romania au ocazional certuri din cauza banilor. Motivele, insa, sunt impartite.

Studiul "Banii in cuplu" mai arata ca romanii prefera sa isi tina banii la comun (67%), sa administreze impreuna bugetul familiei (77%), insa cu toate acestea doar 41% dintre acestia au conturi de economii comune.
 
"Prin acest studiu ne-am dorit sa analizam, in principal, daca gestionarea bugetului personal si deciziile financiare le afecteaza in vreun fel romanilor relatia de cuplu, mai ales ca suntem in preajma sarbatorii iubirii. Ne asteptam ca banii sa provoace neintelegeri in cuplu, insa dincolo de aceste neintelegeri vrem sa tragem un semnal de alarma cu privire la importanta gestionarii eficiente a bugetului familiei si a intelegerii nevoilor fiecaruia dintre parteneri, astfel incat sa traim in armonie unii cu ceilalti si cu banii nostri. Romanii au nevoie de instrumente care sa-i ajute sa-si foloseasca banii, motiv pentru care vom continua si in 2020 programul Scoala de Bani, prin care ne propunem sa le oferim romanilor posibilitatea de a invata cum sa ia decizii financiare mai bune pentru o viata implinita", spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Scoala de Bani.
 
Concluziile studiului "Banii in cuplu" mai arata ca 60% dintre respondentii la studiu contribuie in mod egal la cheltuielile in casa, iar 65% dintre romani nu au ascuns niciodata economii sau bonusuri fata de partener.
 
In ceea ce priveste stilul de a-si gestiona banii, 64% dintre respondenti spun ca stilul de a-si gestiona banii este diferit de cel al partenerului, 51% dintre acestia mentionand ca partenerul este chibzuit, 19% afirma ca este foarte chibzuit, iar 25% afirma ca este foarte cheltuitor.
 
In schimb, in ceea ce priveste economiile, 30% pun bani deoparte pentru sanatate si educatia copiilor, 25% pentru vacante, 26% pentru casa, iar restul pentru pensie, masina si alte lucruri. De asemenea, 98% dintre respondenti spun ca se consulta cu partenerul inainte de a face achizitii majore.
 
Studiul mai arata ca printre subiectele cele mai frecvente de cearta se numara obiceiurile financiare: cheltuieli prea mari, zgarcenie, cheltuieli uzuale, plan de economii si decizii majore de achizitii.
 
Studiul "Banii in cuplu" a fost realizat online de catre Scoala de Bani in perioada 14-23 februarie, fiind completat de 1.000 respondenti, preponderent din mediul urban, cu varsta intre 18 si 55 de ani.
 
Scoala de Bani este programul de educatie financiara al Bancii Comerciale Romane.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiucupluri romanesticerturibani

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Wizz Air investeste in Firefly. Banii sunt destinati dezvoltarii combustibilului sustenabil

de Bianca Tila
27 Apr 2023
Wizz Air a anuntat ca investeste 5 milioane de lire sterline intr-o companie de biocumbustibili, Firefly. Aceasta este prima investitie de capital a...

CNIPMMR: Beneficiarii Masurilor 1 si 2 nu vor mai da banii inapoi

de Idei de afaceri
22 Mar 2022
Presedintele CNIPMMR confirma ca beneficiarii Masurilor 1 si 2 nu vor mai da banii inapoi. Iata de ce! Antreprenorii care au aplicat pe Masurile 1...

Avertisment oficial UE: Veti pierde toti banii daca investiti in criptomonede

de Idei de afaceri
18 Mar 2022
Uniunea Europeana (UE) a lansat un avertisment oficial pentru toti cetatenii blocului comunitar care vor sa investeasca in criptomonede sau alte...

Statul roman creeaza o banca pentru afaceri din banii PNRR

de Florin Amariei
07 Feb 2022
Romania va avea o banca de dezvoltare al carui scop principal va fi finantarea afacerilor. IMM-urile vor avea prioritate! Masura privind banca de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]