Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Toate tranzactiile de Black Friday, monitorizate de ANAF

de Florin Amariei 13 Nov. 2020 1289
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inspectorii fiscali stau cu ochii pe banii care sunt astazi transferati dintr-un cont intr-altul si, mai important, se asigura ca nu se comit fraude sau inselaciuni cu ocazia Black Friday. Ce rezulta, ramane de vazut.

Inspectorii Antifrauda din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor monitoriza tranzactiile online de Black Friday, din acest weekend, precum si obligatiile fiscale care se vor naste in aceasta perioada de reduceri, care conduc la volume foarte mari de vanzari, a anuntat joi institutia.
 
In acest context, Directia Generala Antifrauda Fiscala reaminteste si firmelor de curierat ca au obligatia legala a verificarii identitatii reale a vanzatorilor cu care incheie contracte pentru livrarea marfurilor.
 
Totodata, ANAF incurajeaza conformarea voluntara si reaminteste tuturor persoanelor si firmelor care au avut venituri din vanzari online ca pot accesa facilitatile fiscale privind plata obligatiilor bugetare.
 
De la inceputul operatiunii "Mercur", inspectorii ANAF au verificat clienti ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrari cu plata "ramburs", fara plata obligatiilor fiscale aferente, atat persoane fizice care au vandut online en-detail produse achizitionate angro, cat si persoane juridice care au achizitionat intracomunitar sau au importat bunuri, pentru care s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate catre cumparatori a caror identitate este dificil de verificat, apoi le-au comercializat prin intermediul platformelor online cu livrare direct catre cumparatori.
 
Astfel, in perioada 1 septembrie - 6 noiembrie, inspectorii ANAF-Antifrauda au finalizat verificarile la 233 contribuabili care au efectuat comert electronic, fiind identificate abateri pentru sanctionarea carora au dispus amenzi si confiscari in valoare totala de 608.157 lei. De asemenea, au fost calculate impozite si taxe datorate in valoare totala de 15,7 milioane lei, iar pentru asigurarea recuperarii creantelor au fost instituite masuri asiguratorii in valoare totala de 7,63 milioane lei. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: anaftranzactiiblack fridayanaf black friday

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

ANAF: Program de conformare voluntara in domeniul serviciilor de infrumusetare

de Bianca Tila
10 Apr 2024
Agentia Nationala de Administrare Fiscala deruleaza un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care presteaza...

ANAF isi intensifica toate controalele, chiar daca a pierdut jumatate din procesele cu cei amendati in trecut

de Idei de afaceri
23 Mar 2022
ANAF anunta ca incepe impreuna cu Inspectia Muncii o serie de controale mult mai serioase. Acestia vor verifica tot! Actiunea are loc in ciuda...

ANAF urmareste distrugerea firmelor romanesti de transport, sustin patronatele

de Florin Amariei
06 Aug 2021
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) urmareste impozitarea diurnelor soferilor de tir si camion din ultimii cinci, o masura care ar duce...

Veniturile din vanzarea NFT-urilor, impozitate de ANAF

de Florin Amariei
25 Mai 2021
Romanii care obtin venituri din vanzarea NFT-urilor trebuie sa aiba in vedere faptul ca acestea sunt impozitate de ANAF. Conform legislatiei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]