Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE: Regulile fiscale raman flexibile pana in 2022

de Florin Amariei 17 Mar. 2021 1429
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uniunea Europeana anunta prin vocea comisarului Dombrovoskis ca regulile fiscale din prezent raman flexibile pana in 2022, asadar exista sansa ca afacerile sa primeasca noi linii de finantare.

In martie 2020, CE a propus activarea clauzei derogatorii generale, ca parte a strategiei sale de a raspunde rapid, ferm si coordonat la pandemia de coronavirus. Aceasta activare a permis statelor membre sa ia masuri pentru a face fata in mod adecvat crizei, abatandu-se, totodata, de la cerintele bugetare care s-ar aplica in mod normal in temeiul cadrului bugetar european.
 
"Decizia finala va fi luata in primavara", a afirmat Dombrovskis, la conferinta de presa organizata dupa reuniunea ministrilor de Finante din UE.
 
Analistii se asteapta ca Executivul comunitar sa suspende, pana in 2023, limitele cu privire la cresterea deficitului bugetar si plafonarea nivelul de indatorare a statelor membre, in conditiile in care carantina indelungata si progresul lent al campaniilor de vaccinare au afectat revenirea economica a regiunii.
 
Ministrii de Finante din UE au fost de acord marti ca sprijinul fiscal sa nu fie retras prematur, in timp ce statele membre UE isi vor adapta politicile la momentul potrivit pentru a asigura sustenabilitatea fiscala pe termen mediu, a afirmat Dombrovskis.
 
Acesta a adaugat ca economia UE ar urma sa se redreseze in semestrul doi din 2021.
 
"In ceea ce priveste politica fiscala, este necesar sa continuam sa sprijinim economia in 2021 si in 2022. Politicile nationale trebuie sa ramana active", sustine oficialul european.
 
Uniunea Europeana a suspendat, in luna martie a anului trecut, aplicarea regulilor din Pactul de stabilitate si crestere. Printre obligatiile pe care statele membre UE nu mai trebuie sa le respecte in prezent se numara si faimoasa regula care cere ca deficitul public sa nu depaseasca 3% din Produsul Intern Brut, precum si obligatia de a mentine datoria publica sub pragul de 60% din PIB.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: uereguli fiscalereguli fiscale ue

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

CJUE: Ajutorul acordat TAROM de catre Romania respecta regulile pietei interne

de Bianca Tila
06 Nov 2024
Tribunalul General din cadrul Curtii de Justitie a Uniunii Europene a respins actiunea inaintata de Wizz Air referitoare la un ajutor acordat de...

Romania se afla printre statele cu cele mai accesibile credite ipotecare din UE

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Rata medie pentru achizitionarea unui apartament cu doua camere in Bucuresti a ajuns sa detina o pondere de aproximativ 40% din salariul mediu pe...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]