Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE va taxa peste 70.000 de companii

de Florin Amariei 02 Iun. 2020 1312
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uniunea Europeana (UE) va taxa peste 70.000 de companii pentru acces pe piata unica. Banii vor fi folositi pentru relansarea economica.

Intr-un interviu acordat Financial Times, Johannes Hahn a spus ca nu exista alte alternative decat a da Comisiei Europene noi surse de venituri directe (sau propriile resurse), prin care sa-si asigure serviciul datoriilor, ce urmeaza a fi asumate conform planului de 750 de miliarde de euro dezvaluit saptamana trecuta. Printre aceste surse de venituri ar putea sa fie inclusa si o taxa anuala care va afecta 70.000 de companii din Europa, cu o cifra de afaceri globala de peste 750 de milioane de euro.
 
"Ceea ce tintim este ca, cel mai tarziu la finele lui 2027, sa avem un flux stabil de noi resurse proprii la bugetul nostru" a spus Johannes Hahn. Acesta a explicat ca alternativa ar fi contributii mai mari la bugetul comunitar din partea statelor membre, ceea ce ar fi inacceptabil din punct de vedere politic. "Un buget mai mic nu va fi acceptat de marea majoritate a statelor membre. Iar cand vine vorba de noi contributii, nu vad sa existe interes in nicio tara" a spus comisarul european.
 
Taxa care va fi perceputa de la marile companii, un proiect care deocamdata este intr-un stadiu incipient in interiorul Comisiei, ar urma sa ia forma unei sume forfetare ce va fi platita anual pentru utilizarea pietei unice. Amploarea acestei "taxe de acces" va depinde de marimea companiei, a precizat Johannes Hahn, adaugand ca marile companii ar putea fi impartite in doua sau trei categorii.
 
Aceasta taxa face parte dintr-un pachet de optiuni de majorare a veniturilor, care include o taxa pe carbon, venituri din extinderea schemei de tranzactionare a emisiilor de poluare si o taxa pe companiile digitale. Johannes Hahn a subliniat faptul ca noile propuneri "nu vizeaza contribuabilii individuali, dar pe de alta parte se potrivesc perfect cu prioritatile noastre politice", precum combaterea schimbarilor climatice.
 
Orice taxa comuna la nivelul UE are nevoie de aprobarea guvernelor tuturor celor 27 de state membre si a Parlamentului European.
 
Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri ca ar vrea ca statele membre UE sa sprijine un pachet de initiative de revenire economica in valoare de 2.400 miliarde de euro. Propunerea executivului comunitar vizand un instrument de revenire in valoare de 750 miliarde euro, combinat cu "buget UE pe termen lung revizuit in valoare de 1.100 miliarde euro", este o "necesitate urgenta si exceptionala pentru o criza urgenta si exceptionala", a apreciat Ursula von der Leyen.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: uetaxacompaniirelansare economica

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Companiile se asteapta ca bugetul pentru investitii in securitatea cibernetica sa creasca in 2025

de Bianca Tila
14 Oct 2024
Peste trei sferturi (77%) dintre companiile respondente la un sondaj de PwC la nivel global se asteapta ca bugetul lor pentru investitii in...

Romania se afla printre statele cu cele mai accesibile credite ipotecare din UE

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Rata medie pentru achizitionarea unui apartament cu doua camere in Bucuresti a ajuns sa detina o pondere de aproximativ 40% din salariul mediu pe...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]