Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uniunea Europeana schimba modul in care tranzactionam cu alte tari

de Florin Amariei 19 Feb. 2021 1511
3.57 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uniunea Europeana (UE) a decis ca modul in care blocul comunitar tranzactioneaza cu alte tari va fi schimbat pentru ca „dificultatile” sa fie evitate.

Comisia Europeana, care negociaza acorduri comerciale in numele celor 27 de state membre, a propus adoptarea unor instrumente noi, pentru a deveni un jucator "mai hotarat" in comertul global. Regiunea este un partener comercial major pentru 74 de state din jurul lumii, iar comertul bilateral reprezinta circa 43% din cresterea PIB-ului sau total, potrivit datelor Comisiei.
 
"Dificultatile cu care ne confrunta, necesita o strategie noua pentru politica comerciala a UE”, a declarat joi comisarul pentru Comert Valdis Dombrovskis.
 
"Ne va conferi instrumentele pentru a ne apara atunci cand ne vom confrunta cu practici comerciale incorecte. Urmarim un parcurs care este deschis, strategic si hotarat, subliniind capacitatea UE de a face alegeri proprii si de a configura lumea din jurul sau”, a adaugat acesta.
 
In ultimii ani, UE s-a straduit sa-si promoveze agenda comerciala multilaterala. Statele Unite, sub conducerea lui Donald Trump, au impus tarife pentru produsele UE si au amenintat ca vor percepe taxe suplimentare producatorilor auto europeni.
 
In 2018, ambele parti au promis sa lucreze la un acord comercial de mica amploare, dar acest lucru nu a reusit sa se concretizeze. In plus, Trump a contestat si regulile comerciale internationale prin blocarea organismului de apel al Organizatiei Mondiale a Comertului si nu a fost vazut ca un partener tipic pentru UE, in abordarea problemelor comerciale globale. Cu toate acestea, au existat si presiuni interne.
 
UE a ajuns la un acord de principiu cu statele Mercosur (Argentina, Brazilia, Paraguay si Uruguay) in 2019, insa acordul nu a fost inca ratificat de parlamentarii europeni care sunt ingrijoratii de defrisari si alte practici din Brazilia.
 
In pofida acestor provocari, Comisia Europeana considera ca este timpul sa dezvolte si mai mult comertul in intreaga lume, astfel incat sa poata face fata mai bine socului economic din criza coronavirusului. Dar, proclamand o noua pozitie mai ”hotarata”, ar putea exista ramificatii pentru China si Statele Unite.
 
Holger Schmieding, economist-sef la Berenberg, a declarat joi pentru CNBC ca noua pozitie a Europei este ”probabil indreptata mai mult impotriva Chinei.
 
"UE ar dori sa indice ca poate raspunde cu putere la orice amenintare din exterior. Deci, UE ar putea sa-si arate si sa-si lustruiasca armele ", a spus el, adaugand ca, in cele din urma, obiectivul UE este ca SUA sa ii sustina ideile.
 
Ca parte a noului plan, UE doreste sa revigoreze OMC, inclusiv organismul de apel al acesteia, astfel incat tarile sa poata depasi orice litigii restante.
 
Alte idei de reforma pentru OMC sunt: ​​cresterea transparentei practicilor comerciale ale membrilor; sa fie un forum pentru actualizarea regulilor privind comertul digital; si acorduri ”plurilaterale”, pentru a fi mai usor sa se negociere acorduri comerciale, fara sa fie nevoie de participarea fiecarui membru.
 
"Totul depinde de directia pe care o iau cu asertivitatea”, a spus Erik Jones, profesor la Universitatea Johns Hopkins, despre modul in care SUA ar putea raspunde la aceasta noua abordare.
 
Administratia Biden este in mod clar interesata sa refaca relatia transatlantica


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: uniunea europeanacomisia europeananegocieritratatesuacomert

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.57 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

INS: Comertul cu amanuntul a afisat o cifra de afaceri in crestere cu 4,5%

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a inregistrat cresteri in perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2022. Comparativ cu perioada...

Comertul online va atinge 7 miliarde de euro anul acesta

de Bianca Tila
01 Iul 2022
Comertul online va ajunge anul acesta la 7 miliarde de euro. Din vanzarile digitale din Europa de Est, Romania inregistreaza jumatate. Anul...

De ce renunta americanii bogati la cetatenia SUA

de Florin Amariei
06 Aug 2021
Numarul celor care au renuntat la cetatenia SUA in 2020 a crescut 237% in 2020, insa printre acestia s-au numarat doar americani bogati! Iata de ce...

Crestere pentru afacerile din comert in trimestrul I

de Florin Amariei
17 Mai 2021
INS raporteaza o crestere pentru afacerile din comert, exceptie aici facand autovehiculele si motocicletele. Fata de aceeasi perioada a anului trecut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]