Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanzarile si profitul grupului care detine marca Gucci scad

de Bianca Tila 08 Feb. 2024 35
Vanzarile si profitul grupului care detine marca Gucci scad
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Grupul francez de produse de lux Kering a anuntat scaderea vanzarilor si profitului net in 2023. Strategia de investitii va afecta rezultatele din acest an pe masura ce afacerile se vor concentra pe marca principala, Gucci.

Kering detine marci precum Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga si Bottega Veneta. Grupul a raportat o scadere de 17% a profitului net, pana la 2,98 miliarde de euro.
 
De asemenea, vanzarile acestuia au scazut cu 4%, pana la 19,57 miliarde de euro.
 
In ceea ce priveste marca Gucci, vanzarile au inregistrat scaderi de 6%, pana la 9,9 miliarde de euro, fiind responsabile pentru jumatate din veniturile grupului.
 
Vanzarile Yves Saint Laurent au afisat scaderi de 4%, pana la 3,18 miliarde de euro, in timp ce Bottega Veneta a scazut cu 5%, pana la 1,6 miliarde de euro.
 
"Intr-un an dificil pentru grup, ne-am consolidat organizatia si am facut pasi importanti pentru a creste vizibilitatea si exclusivitatea pentru marcile noastre. Suntem concentrati pe revitalizarea Gucci, profitand de amestecul sau unic de maiestrie, mostenire italiana si modernitate", a declarat directorul general al grupului Kering, Francois-Henri Pinault.
 
Cheltuielile mari post-pandemie au adus vanzari exceptionale pentru producatorii de articole de lux pe parcursul a doi ani. In ultimul an, consumatorii au inceput sa isi reduca achizitiile, in special tinerii si clientela mai putin instarita, care sunt vulnerabili la inflatia crescuta.
 
Kering a avertizat ca strategia sa de investitii va afecta profitul operational in 2024. "Intr-un context de piata care ramane incert la inceputul lui 2024, investitiile noastre continue in marcile noastre vor pune presiune asupra rezultatelor noastre pe termen scurt", a spus Pinault.
 
Grupul francez a atras atentia asupra "actualelor incertitudini economice si geopolitice".
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: keringgucciscaderi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]