Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Veniturile pe gospodarie au crescut cu 14,8%, iar cheltuielile cu 13,8%

de Florin Amariei 04 Oct. 2019 2128
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform INS, cresterile avute de romani in prima parte a anului 2019 sunt resimtite cu greutate. Cheltuielile tin pasul cu maririle de salarii.

In al doilea trimestru din 2018, veniturile medii ale unei gospodarii au fost de 4.151 lei, iar cheltuielile - de 3.558 lei pe luna. 
 
In al doilea trimestru al anului 2019, veniturile medii lunare au reprezentat, in termeni nominali, 4.764 lei pe gospodarie si 1.838 lei pe persoana.
 
Cheltuielile totale ale populatiei, au fost, in acelasi trimestru, in medie, de 4.049 lei lunar pe gospodarie (1.562 lei pe persoana) si au reprezentat 85% din nivelul veniturilor totale.
 
Veniturile banesti au fost, in medie, de 4.390 lei lunar pe gospodarie (1.694 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 375 lei lunar pe gospodarie (145 lei pe persoana). 
 
Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (68,1% din veniturile totale ale gospodariilor). 
 
La formarea veniturilor totale ale gospodariilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale (18%), veniturile din agricultura (1,8%), veniturile din activitati neagricole independente (2,2%), cele din proprietate si vanzarea de active din patrimoniul gospodariei (0,9%) precum si veniturile in natura (7,9%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,6%).


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: veniturigospodariecheltuieli

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Crescatorie ecologica de gaini. Estimarea veniturilor

de Idei de afaceri
23 Nov 2022
O ferma ecologica de gaini ouatoare este, cu siguranta, O AFACERE. Aceasta afacere are un rol dublu. Ea combina bunele practici de mediu si...

PSD urmareste impozitarea veniturilor exceptionale ale companiilor

de Idei de afaceri
27 Ian 2022
Presedintele PSD a explicat la ce se refera supraimpozitarea si a aratat ca se va impune numai pentru acele venituri considerate exceptionale....

Veniturile din vanzarea NFT-urilor, impozitate de ANAF

de Florin Amariei
25 Mai 2021
Romanii care obtin venituri din vanzarea NFT-urilor trebuie sa aiba in vedere faptul ca acestea sunt impozitate de ANAF. Conform legislatiei...

Cum gestionezi cheltuielile, pentru a-ti proteja rezervele financiare

de Idei de afaceri
19 Oct 2020
Perioada pe care o traversam are o evolutie greu de anticipat, iar efectele pandemiei se vor simti pe termen lung, mai ales din punctul de vedere al...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]