Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Volkswagen inregistreaza scaderi de peste 20%

de Bianca Tila 18 Iul. 2022 719
Volkswagen inregistreaza scaderi de peste 20%
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vanzarile Grupului Volkswagen au scazut cu peste 20%, aproximativ o cincime in prima jumatate a acestui an, comparativ cu anul precedent. Avand in vedere declinul puternic in Europa, livrarile de vehicule electrice au fost stimulate de cresterea din China, transmite Reuters.

Livrarile din intreaga lume au scazut cu 22,4% in trimestrul al doilea, mai exact cele din Europa Centrala si de Est. Regiunea pe care Rusia era inclusa a fost puternic afectata, cu un declin de 49,3%.
 
Comertul si productia acestui grup au fost suspendate in Rusia, din martie. Recent, Volkswagen a oferit plati angajatilor de la una dintre fabricile sale din tara pentru ca au renuntat voluntar la locurile de munca.
 
La inceputul acestei luni, un sindicat a anuntat ca fabrica se inchide definitiv. In 2021, vanzarile totale ale companiei in Rusia au reprezentat doar 2%. Insa, situatia actuala a produs perturbari in industria auto europeana, incepand cu blocaje in lanturile de aprovizionare pana la inflatia care afecteaza in continuare livrarile internationale.
 
In Europa de Vest, vanzarile Volkswagen au scazut cu 25,7% in trimestrul al doilea, potrivit datelor de vineri. China si America inregistreaza si ele scaderi, insa de aceasta data mai moderate, de aproximativ 16 - 18%.
 
In ceea ce priveste livrarea de vehicule electrice cu baterie, aceasta a crescut cu putin peste un sfert, pana la 217.100. Acest numar reprezinta 5,6% din vanzarile totale, ce sunt sustinute de cresterea semnificativa in China.
 
Europa care in mod traditional este cea mai puternica piata de vehicule electrice a companiei se confrunta cu schimbari. Volkswagen a afisat scaderi de 16,5% la vanzarile de vehicule electrice in trimetrul al doilea. In China, vanzarile s-au dublat.
 
Vanzarile de vehicule electrice ale Volkswagen China au inregistrat o crestere de peste trei ori fata de anul trecut, in prima jumatate a acestui an. Compania a raportat 63.500 de unitati vandute.
 
Totusi, producatorul auto ramane cu mult in spatele concurentilor locali si a Tesla din China, reusind sa vanda de aproximativ cinci ori mai putine vehicule decat Tesla si de zece ori mai putine decat producatorul autohton de vehicule electrice BYD.
 
Exista perspective promitatoare in ceea ce priveste vanzarea de vehicule electrice ID. Vanzarile ar putea sa se dubleze in acest an in China, potrivit sefului Volkswagen.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: volkswagenscaderivehicule electrice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]