Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa castigi toate negocierile? Mai lasa loc si celorlalti!

de Maria Nicutar 22 Ian. 2013 2655
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Negocierile sunt procese extrem de dificile pentru multi dintre noi. Unii, pur si simplu, nu sunt facuti sa negocieze termeni, salarii, conditii si clauze, intelegeri si vanzari, preturi si termene limita. Altii se simt in apele lor cand participa la o sesiune de negociere, chiar am putea spune ca se simt revigorati.

Oricare ar fi situatia in care va aflati, negocierile trebuie sa devina procese care sa se desfasoare in mod logic, rational, in mod strategic, planificat, organizat. Cu alte cuvinte, este esential sa ne proiectam un mic plan de bataie pentru orice negociere. Notam detalii despre negociatori, despre asistentii lor, despre punctele lor forte si punctele lor slabe, despre companiile pe care le reprezinta si limitele pe care ar putea sa le accepte in cadrul unei negocieri.

Per total, sunt numeroase aspecte de care sa tinem cont pentru o negociere de succes. Dar ce conteaza extrem de mult, un aspect pe care multi il neglijeaza in mod continuu, este ca nu toate negocierile trebuie castigate pe principiul "rade tot in cale"!

Cu alte cuvinte, haideti sa fim realisti si sa recunoastem faptul ca o negociere, foarte des, se transforma intr-o veritabila lupta de gherila. Dai o lovitura si te retragi furtunos. Arunci un pret pe masa de discutii si apoi te retragi in pestera ta barata bine de argumente clare care nu vor sa voie interlocutorului sa modifice preturile impuse de tine.

Ceea ce trebuie sa constientizam este faptul ca reputatia noastra de negociatori va deveni, mai devreme sau mai tarziu, subiect de interes pentru interlocutorii nostri. Date despre noi vor ajunge in planurile lor de bataie si pe baza informatiilor detinute, acestia vor stii daca este sau nu cazul sa initieze o sesiune de negocieri.

In mod real, orice afacerist, profesionist, freelancer care stie ca ar avea de-a face cu un potential negociator de gherila, va renunta! Si asta pentru ca negociatorii de gherila nu sunt cei mai indicati profesionisti cu care sa ne luptam. Sunt persoane care nu vor lasa nimic pe masa de discutii, persoane care nu inteleg ca o negociere reprezinta un schimb! Atentie, este vorba despre un schimb, nu despre actiunea de a lua totul, lasandu-i celuilalt oportunitatea de a te privi iesind triumfator pe usa!

Asa ca incepem sa privim lucrurile cu putina modestie, sa intelegem ca ne vom construi, ca vrem sau nu, o reputatia. Si ar fi preferabil sa fie una de top fiindca de ea va depine succesul de care ne vom bucura in viitor.


Mult succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: negocieriafaceri profitabilenegocieri de gherilanegocieri afacere

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]