Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii firmelor private din zonele sud-est si sud-muntenia pot beneficia de traininguri gratuite de digitalizare

de Idei de afaceri 02 Feb. 2023 351
Angajatii firmelor private din zonele sud-est si sud-muntenia pot beneficia de traininguri gratuite de digitalizare
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este o realitate ca, in contextul actual al pietii muncii din Romania, angajarea si pastrarea fortei de munca reprezinta cea mai mare provocare pentru companiile din tara. Motivarea si fidelizarea angajatilor a devenit o prioritate, care poate fi abordata si prin sprijin acordat in deprinderea si dezvoltarea a noi competente profesionale. Nevoia de calificare permanenta in randul angajatilor a devenit o constanta la nivelul mediului de afaceri, iar companiile trebuie sa asigure un proces de formare continuu, mai ales in domeniul digital. Dezvoltarea abilitatilor digitale, intr-un mediu competitiv din ce in ce mai pronuntat, este un beneficiu atat pentru angajat, cat si pentru angajator, permitand adaptarea activitatii la dinamica economica actuala.

Companiile mici si mijlocii din regiunile de Sud-Est si Sud-Muntenia pot beneficia in perioada februarie-noiembrie 2023 de doua programe de training cu finantare europeana, prin care pot dezvolta GRATUIT competentele digitale ale angajatilor. 

Programul D4D (Digitalizare pentru Dezvoltare) urmareste cresterea competentelor digitale pentru 301 angajati din cadrul a 32 firme private situate in regiunea Sud-Est (judetele Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Buzau, Vrancea) si este organizat de Asociatia Patronala Centrul Regional de Antreprenoriat Urban ("CRAU"), Regiunea Sud-Est, in parteneriat cu Asociatia Afaceri Comunitati Oameni din Romania/Galati. Cel de-al doilea program, EFORT (Eficienta pentru Folosirea Responsabila a Tehnologiei), se adreseaza unui numar de 301 angajati din 32 de companii private din regiunea Sud-Muntenia (judetele Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Calarasi) si este accesat de Asociatia Patronala Centrul Regional de Antreprenoriat Urban ("CRAU"), Regiunea Sud- Muntenia. 
Fiecare dintre cele doua programe urmareste imbunatatirea nivelului de competente a angajatilor, prin dezvoltarea unui program integrat de formare profesionala in domeniul tehnologiei informatiilor. 

Astfel, ambele proiecte ofera CURSURI COMPLET GRATUITE de formare profesionala in 4 specializari-cheie din domeniul digital: Operator introducere, validare si prelucrare date, Excel pentru afaceri si analiza date, Specialist Social Media si Programare/creare site-uri web.

Cursurile se desfasoara la sediul companiilor si sunt certificate de Autoritatea Nationala pentru Calificari. Cel mai scurt curs se intinde pe durata a 40 de ore (teorie si practica), iar cel mai lung poate acoperi 720 de ore (teorie si practica), in conditii flexible, astfel incat programul de lucru al companiilor sa fie cat mai putin afectat. 

Inscrierile se fac in perioada februarie-aprilie 2023, iar conditiile de participare la cursuri sunt aceleasi pentru ambele proiecte: persoanele trebuie sa fie angajate la firme private cu contract de munca (norma intreaga sau partiala), sa aiba domiciliul/resedinta in regiunea Sud-Est (judetele Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Buzau, Vrancea), in cazul proiectului D4D si in Sud-Muntenia (judetele Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Calarasi) pentru programul EFORT si sa aiba minimum 10 clase absolvite. 

Formarea continua prin cursuri a angajatilor va sustine atat pastrarea locului de munca si cresterea propriilor posibilitati de adaptare la schimbarile survenite pe piata muncii, cat si dobandirea unui nou set de abilitati de alfabetizare in era digitala, care permite angajatilor performanta si in noul context. 

Cele doua programe sunt cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti. 

Pentru mai multe detalii despre proiecte si inscrieri puteti contacta direct pe Simona Neagu, email : proiect.digitalizare.d4d@gmail.com, tel : 0770.592.548

Pentru inscrieri online accesati: 

Regiunea Sud-Est (judetele Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Buzau, Vrancea)
http://eco-rural.ro/curs/d4d/ 

Regiunea Sud-Muntenia (judetele Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Calarasi)
http://eco-rural.ro/curs/efort/
 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cursuricursuri gratuiteprogramare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Spotify anunta proiecte noi. Compania vrea sa vanda cursuri online

de Bianca Tila
26 Mar 2024
Spotify vrea sa adauge o noua catgorie de continut in aplicatie - cursuri video online. Compania a inceput sa experimenteze cu vanzarea cursurilor...

Instagram: Optiuni pentru programarea postarilor

de Bianca Tila
08 Nov 2022
Instagram implementeaza noi optiuni. Cu ajutorul facilitatilor, creatorii de continut si brandurile vor putea programa postarile pe Instagram direct...

Cele mai noi 6 cursuri si ateliere pentru abilitatile tale profesionale si personale

de Stanciu Ioana
03 Feb 2016
Ceri ce sunt in cautarea unor cursuri pontru dezvoltarea competentelor profesionale, pentru dezvoltare personala sau pentru petrecerea timpului...

Cursuri de Comunicare Eficienta cu Rentrop & Straton

de Adela Simonescu
13 Nov 2011
Comunicarea a devenit un concept pe care ne bazam extrem de mult pentru a ne ajuta sa ne crestem profitabilitatea in afacerile pe care le detinem si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]