Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum iti maresti baza de date cu clienti?
Colectarea de date despre clienti a cazut mereu in capcana intimitatii. Dar atunci cand este facuta cum trebuie, beneficiul contrabalanseaza riscurile.
Influentarea datelor clientilor poate duce la clienti mai fericiti, reducerea agitatorilor si profituri mai mari in afacere.Afaceristii nu ar trebui sa se arunce spre a colecta informatie sensibila despre clienti. Iata ce trebuie sa luati in calcul daca doriti sa mariti baza de date cu clienti.
Fara clienti, nu ati avea o afacere. Faptul ca stiti cine sunt si ce doresc, indeosebi de la dumneavoastra,poate duce la un marketing mai eficient,o sporire a loialitatii fata de brand si la sfantul graal – mai multe vanzari.
„Colectarea de date despre clienti va ajuta sa ii cunoasteti pe fiecare individual si sa ii tratati in acest mod”, spune Jeff Tanner, profesor de marketing la Universitatea Baylor si director la „Business Collaboratory”.
Si informatia pe care o culegeti de la ei va imputerniceste sa ”construiti oferte care sporesc vanzarile si in acelasi timp ofera o calitate mai buna clientilor fiindca acestia primesc ce isi doresc”, spune el.
Ce tipuri de date personale ar trebui sa colectez si de ce?
Incepeti cu lucruri de baza, precum numele și adresa de e-mail. Acestea va permit sa personalizati comunicarea cu ei, sa va faceti reclama direct si sa tineti legatura cu ei daca apar probleme cu comenzile. Alte date de colectat pentru o imagine mai buna sunt varsta, profesia si sexul.
In timp ce castigati increderea clientilor, Tanner sugereaza sa mergeti mai departe si sa ii intrebati despre anumite puncte psihografice,precum personalitatea, valorile si stilul lor de viata.
De exemplu, daca aveti un magazin de mobile si descoperiti in urma unui chestionar ca un client are copii, ati putea sa ii faceti reclama la mobila pentru copii.
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Exploatati incredibila piata a felicitarilor Aceste produse carora poate nu le-ati acordat pana acum atentia cuvenita aduc venituri colosale si constante an dupa an Puteti castiga fara efort minimum 1 000 de euro net luna

[GHID PRACTIC] Cultura castravetelui anti-diabet
Castravetele amar cea mai profitabila cultura agricola din Romania la momentul actual

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit