Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te pregatesti inca din timpul vacantei pentru scoala

de Idei de afaceri 27 Iul. 2022 466
Cum sa te pregatesti inca din timpul vacantei pentru scoala
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Desi e vacanta, pe principiul „omul isi face iarna car si vara sanie", te poti gandi, ca profesor de invatamant primar, cum sa te pregatesti deja de prima zi de scoala. Nu e necesar ca noile reforme in educatie sa iti provoace angoase, ci efectiv sa te gandesti cum ai putea in noul an scolar sa fii o versiune mai buna a ta. Și nu e nevoie sa te gandesti doar la birocratie si logistica, desi e o necesitate, ci, mai ales, la mecanisme si metode prin care sa ii motivezi pe cei mici.

Pana la urma, perceptia pozitiva asupra invataturii, deschiderea si cultivarea apetitului fata de lectura, comunicarea – toate acestea vor cantari mult mai mult decat ajutorul oferit elevilor in memorarea unor continuturi. 
 
Insa, cum procesul educational este unul complex si implica foarte multe aspecte, iata de ce ai putea tine seama pentru a te asigura ca totul va merge ca pe roate, iar copiii vor fi receptivi la ceea ce le vei transmite.
Activitati interactive
 

 
Ca generatiile de astazi nu mai sunt ca cele anterioare nu mai e niciun secret. Nomazi digitali care au la dispozitie foarte multe surse de informare, elevii actuali nu mai stau cuminti in banca, asteptand sa copieze de pe tabla ceea ce li se dicteaza. Au nevoie de interactivitate pentru a nu se plictisi si pentru a invata in ritmul lor, unul extrem de alert, informatii din diferite domenii. Tocmai de aceea, zi de zi trebuie sa ii surprinzi cu cate ceva nou, cu activitati interdisciplinare, fise, activitati fascinante ce tin de „lucrul manual”. Tocmai de aceea, la inceput de an trebuie sa-ti refaci stocul de cartuse imprimanta HP. Nu doar ca au o durata lunga de viata in raport cu alte produse similare, dar cerneala este de calitate, imprimarea fara cusur, iar pretul, raportat la calitate, unul corect. De asemenea, le poti recomanda si pentru imprimantele de acasa parintilor, precum si colegilor profesori. 
 
Astazi, fara o imprimanta la clasa, un invatator e ca si cum ar fi „cu mainile legate”, anacronic prezentului si opac digitalizarii. Copiii pot invata mai usor, de exemplu, sa adune merele pe care le coloreaza ei insisi pe o plansa, pot aseza pe categorii obiectele date alandala pe o foaie de hartie si facand toate acestea ca intr-un joc din care nu vor lipsi curiozitatea si implicarea. De asemenea, impreuna veti putea realiza multe proiecte din sfera DYI, cum ar fi barcute, flori, minioni, oua cu surprize, scrisori si felicitari, ba chiar si buline pentru a marca progresul si a-i recompensa pe cei mai merituosi sau receptivi.

Motivatie zilnica
 
Chiar daca ai tact pedagogic, niciodata nu e prea tarziu sa iti perfectionezi modalitatea de predare si evaluare a copiilor, si aici nu ne referim neaparat la calificative. Cei mici trebuie laudati, incurajati chiar si sa greseasca, iar progresul fiecaruia va fi strict marcat individual. Copiii sunt unici, au abilitati si pasiuni diferite si e important sa refuzi din start norma, generalizarea. Daca ii vei explica unui elev ca acum doua saptamani avea probleme semnificative la citire, dar dupa lecturi la clasa si munca individuala a evoluat si e pe un drum bun, el va fi impulsionat sa continue acest proces si sa nu considere lectura un lucru negativ.
 
Dincolo de aceste variabile, propune-ti sa formezi o echipa, sa invete inca de pe bancile scolii cat de important este fair-playul, repetandu-le ca mai multi sunt mai puternici decat de unul singur.
 
Sursa foto: Unsplash.com
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: imprimantacartuse imprimantaeducatie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

ASF reia programul gratuit de educatie financiara pentru studenti

de Florin Amariei
15 Oct 2021
ASF a confirmat ca reia programul gratuit de educatie financiara pentru studenti. Acesta va avea loc virtual si locurile vor fi limitate....

MFE: Antreprenoriatul va fi inclus in educatie

de Florin Amariei
09 Dec 2019
Ministerul Fondurilor Europene anunta ca antreprenoriatul va fi inclus in educatie printr-o serie de vouchere din fonduri europene. "Am avut...

Presedintele Romaniei spune ca avem un nivel scazut de educatie financiara

de Florin Amariei
24 Mai 2019
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, atrage atentia asupra nivelului scazut de educatie financiara si subliniaza faptul ca avem nevoie de educatie...

S-a lansat un site de educatie financiara pentru antreprenori si publicul larg

de Idei de afaceri
11 Mar 2015
Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a lansat site-ul de educatie financiara www.educatiefinanciara.info. Pe noul site sunt prezentate notiuni...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]