Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Majoritatea romanilor nu si-a cheltuit bugetul de Black Friday

de Florin Amariei 16 Dec. 2021 965
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou studiu releva ca majoritatea romanilor nu si-a cheltuit bugetul de Black Friday. Iata de ce!

Cercetarea semnaleaza ca cei mai multi romani continua sa plateasca de Black Friday din economii, insa platile facute din salariul curent si prin descoperiri de cont au fost mai frecvente in 2021 fata de anii anteriori.
 
"In acest an, majoritatea utilizatorilor de internet din mediul urban si-au pregatit lista de cumparaturi pentru Black Friday cu 3-4 saptamani inainte de campania propriu-zisa. Deciziile spontane (cu 1-2 zile inainte de evenimentul propriu-zis) s-au estompat, pe masura ce romanii au devenit mai constienti de buget si de cheltuieli si au urmarit evolutia preturilor produselor. In plus, s-a observat ca tipul de investitie a influentat procesul de cumparare al consumatorilor in aceasta perioada. Un exemplu bun in acest sens este cazul televizoarelor si al electronicelor, 1 din 2 romani incepand sa caute produsele pe care au dorit sa le cumpere de Black Friday chiar si cu o luna inainte de campanie", arata studiul.
 
Site-urile retailerilor au fost principalele surse de informare in timpul campaniei de Black Friday, cu o crestere semnificativa in acest an. In ceea ce priveste retelele de socializare, acestea se afla pe un trend descrescator fata de anii precedenti, cea mai vizibila scadere fiind in randul postarilor de pe Facebook (-8% fata de 2020). Conform noilor date, romanii au cautat informatii sigure si de incredere, precum recomandarea prietenilor, a familiei sau a colegilor.
 
In ceea ce priveste metoda preferata de achizitie, pentru categoriile de moda si frumusete, au fost mai multi cei care au preferat cumparaturile in magazin, deoarece acolo pot incerca produsele si pot primi o recomandare din partea vanzatorilor. Categoriile precum electronice si elecrocasnice au fost in mai mare masura achizitionate online, chiar daca reprezinta o investitie mai semnificativa. Dintre avantajele achizitiilor online pe care romanii le iau in calcul, cele mai importante sunt reducerile suplimentare si recenziile altor consumatori.
 
Printre produsele preferate de romani de Black Friday s-au numarat si anul acesta articolele vestimentare, produsele de ingrijire corporala, parfumurile, smartphone-urile si accesoriile electronice (ex: casti, monitor), televizoarele smart si sistemele audio, dar si aparatele electrocasnice.
 
In privinta articolelor vestimentare, comportamentul de achizitie a ramas similar cu cel de anul trecut: cizmele, puloverele si hanoracele, blugii si pantalonii au fost principalele obiecte de imbracaminte cumparate de Black Friday anul acesta, insa cu o usoara scadere fata de anul trecut. In acelasi timp, romanii au acordat o atentie sporita produselor de ingrijire corporala, dar si parfumurilor.
 
O scadere fata de anul 2021 se observa in cazul smartphone-urilor, utilizatorii de internet din mediul urban cumparand mai putine decat au intentionat initial.
 
"In acest an, accentul a fost pus pe accesorii electronice, o posibila explicatie fiind faptul ca oamenii au inceput sa puna sanatatea lor si a familiei pe primul loc si doresc sa o monitorizeze prin intermediul smartwatch-urilor sau a altor dispozitive. De asemenea, cel mai probabil au avut nevoie de mai multe dispozitive pentru scoala online sau pentru a lucra de acasa", se mentioneaza in comunicat.
 
Televizoarele smart au fost, si in acest an, produsele preferate din categoria electronicelor, in timp ce cuptorul cu microunde, aspiratorul vertical si fierul de calcat au fost principalele electrocasnice cumparate de Black Friday 2021.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: black fridaybuget black fridayromani

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai semnificativa crestere a datoriei in 2023

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Deficitul guvernamental in UE a crescut anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Romania se numara printre tarile...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai puternica crestere a vanzarilor cu amanuntul in luna noiembrie

de Bianca Tila
08 Ian 2024
Vanzarile cu amanuntul in UE si zona euro au afisat scaderi in luna noiembrie. Cu toate acestea, Romania se numara printre statele membre cu cea mai...

Crowdfunding. Ce inseamna, platforme din Romania si cum functioneaza o campanie de crowdfunding

de Bianca Tila
03 Ian 2024
Daca esti la inceput de drum in antreprenoriat cu siguranta te-ai intrebat ce alte posibilitati de finantare ai la indemana pentru a-ti dezvolta...

La FineStore, preturile mici devin si mai mici de Black Friday! Surprizele se tin lant pana la sfarsitul lunii noiembrie!

de Idei de afaceri
16 Nov 2023
Stii sa recunosti o afacere buna cand o vezi? Atunci vei sti si ca oferta Black Friday de la FineStore este una de neratat. FineStore a taiat serios...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]