Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masinile second-hand sunt tot mai atractive in randul cumparatorilor din toata lumea

de Idei de afaceri 09 Mai. 2022 803
Masinile second-hand sunt tot mai atractive in randul cumparatorilor din toata lumea
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Achizitia masinilor second-hand devine tot mai atractiva pentru din ce in ce mai multi cumparatori peste tot in lume. In primul rand pentru ca masinile noi devin tot mai scumpe si mai putin accesibile cumparatorilor, ceea ce conduce efectiv la schimbarea pietei, dar si pentru ca masinile uzate certificate sunt tot mai disponibile.

Pe langa aceste doua motive, mai exista si altele, foarte importante, in favoarea achizitiei autoturismelor second-hand, precum:
 
1. Economii financiare la achizitie
 
In momentul in care un vehicul intră pe piata masinilor second-hand, o mare parte din deprecierea sa deja va fi avut loc, fiind suportata de proprietarul anterior, ceea ce aduce noului proprietar un plus financiar. Potrivit specialistilor, un automobil nou isi pierde aproape un sfert din valoare dupa primul an de utilizare. Astfel, un automobil nou se devalorizeaza, in medie, cu aproximativ 25% dupa primul an de la inmatriculare si cu procente cuprinse intre 5% si 6% in fiecare dintre urmatorii ani de folosire. 
 
2. Devalorizare redusa
 
Cercetarile de specialitate au aratat ca devalorizarea depinde in primul rand de marca, de model si de motorizare, dar si de pretul de achizitie. Autoturismele second-hand germane isi pastreaza cel mai mult valoarea cand vine vorba despre revanzare, in timp ce marcile care inregistreaza cele mai mari scaderi de preturi cand sunt revandute sunt cele ce provin din Franta. In orice caz, deprecierea tuturor masinilor second-hand este mult mai mica in comparatie cu cea a masinilor noi.
 
3. Istoric detaliat al masinii 
 
Istoricul unui autoturism rulat se poate cunoaste in detaliu pe baza numarului de identificare a vehiculului (VIN).  De altfel, la achizitia unei masini second-hand, unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie avute in vedere este ca numarul de kilometri parcursi sa fie cel real. Un mic truc pentru a verifica acest lucru consta in examinarea gradului de uzura al schimbatorului de viteze si daca acesta a fost sau nu inlocuit.   
 
4. Garantie asigurata
 
Unele vehicule second-hand se bucura mai nou de garantii ce acopera cele mai scumpe componente ale sistemului de propulsie. De asemenea, dealerii care comercializeaza autorisme second-hand certificate pot oferi o garantie ce extinde garantia originala a producatorului. Masinile second-hand certificate au tendinta sa fie mai scumpe decat masinile second hand obisnuite, insa diferenta este ca au fost testate si inspectate riguros. Iar interventiile care s-au facut la ele au avut loc in cele mai bune conditii si, de multe ori, cu piese originale. 
 
5. Optiuni de finantare atractive  
 
Cand achizitia unei masini second-hand se face de la un dealer autorizat, optiunile de finantare pot fi foarte atractive. Pentru a face achizitia mai atragatoare, acestia pot oferi optiuni foarte bune de refinantare, dar si servicii de tip buy-back sau trade-in auto. La vehiculele certificate, multi dintre dealerii autorizati ofera imprumuturi cu rata redusa pe langa seria de multe alte beneficii pe care le acorda pentru acest tip de masini.
 
Pa piata auto, specialistii se asteapta ca tot mai multi cumparatori sa opteze in viitorul apropiat pentru masini scond-hand in defavoarea celor noi, mai ales pe fondul acutizarii diferentelor de pret dintre cele doua categorii si a intarzierilor mari la productie si livrare pentru autovehiculele noi.  
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: masini second-handautoturism rulatbuy-back autotarde-in auto

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]