Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 sfaturi pentru o idee 'organica' de succes in 2011

de Alina Cotae 22 Dec. 2010 5708
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand, la inceputul anilor 1980, Ron Koss si fratele sau geaman, Arnie, anuntau ca vor sa lanseze prima companie creatoare de hrana organica prentru bebelusi, toata lumea i-a luat in deradere.

Cei doi nu aveau nici un ban, nu aveau nici o idee despre cum se conduce o afacere, si nici un fel de experienta. Si totusi, in ciuda acestor lucruri, au reusit sa lanseze compania Earth's Best Baby Food, care distribuia primul tip de mancare organica pe suprafata intregului continent american. In continuare, iti prezentam zece sfaturi utile, actiuni recomandate de cei doi frati gemeni.

Ai nevoie de o experienta anterioara ca intreprinzator pentru a reusi? Nu neaparat. Trebuie sa-ti compromiti idealurile sociale si culturale pentru a avea succes in plan financiar? In nici un caz.

Nu este foarte usor sa realizezi un start-up, avand doar o viziune generala. Dar nu este nici imposibil. Cei doi au reusit, si, in ciuda unor dezamagiri si tradari neasteptate, nu au regretat niciodata nimic. Compania lor a revolutionat modul de gandire a americanilor, si, astfel, au avut de castigat sute de fermieri si milioane de bebelusi.

Iata cateva sfaturi la fel de actuale pentru a-ti transforma visul antreprenorial intr-o realizare:

- Apreciaza-te corect. Gandeste-te la meritele ideii tale si fa o introspectie a motivatiei si scopurilor tale.
-  Evita sa fii evitat. Foloseste-te de steguletele rosii, de vocile interioare, de orice ticuri, care pot fi percepute drept cadouri, dar te pot ajuta mai tarziu.
- Hotaraste-te asupra a ceea ce esti dispus sa risti. Trage cateva linii si vezi ce bunuri esti dispus sa pui la bataie. Esti dispus sa renunti la economiile pentru studiile copiilor tai? Sau vrei sa-ti ipotechezi casa? Cu cat esti mai lucid, cu atat vei fi mai coerent.
- Scoate-ti in evidenta punctele tari si limiteaza-ti defectele. Afla-ti felul de a fi (visator vs. pragmatic, marketer vs. calculat) si anticipeaza locul optim al acestuia in cadrul organizatiei.
- Cauta investitori si in afara familiei. Poate fi usor sa-ti convingi rudele sa te ajute, dar nu este cea mai buna varianta. De ce? Iti poti pierde din eficacitate stiind ca nu esti presat de banci sau alte institutii care acorda imprumuturi.
- Nu te limita doar la ceea ce stii tu. Evita sa te invarti in cerc si sa te lasi pagubas. Vorbeste cu cei mai experimentati oameni pe care ii cunosti. Socializeaza. Fii curios.
- E inevitabil sa nu ai probleme, deci infrunta-le. Fa-ti o strategie pentru a fi pregatit cand le intampini.
-Lasa constiinta sa domine sentimentele. Cu cat iti vei lasa sentimentele si ideile preconcepute sa stea in calea deciziilor clare si constiincioase, cu atat mai mult vei risca sa nu ai succes.
-Pastreaza-ti imaginea de ansamblu. Nu te axa doar pe depasirea unor obstacole, pentru ca e posibil sa neglijezi ceea ce trebuie indeplinit intr-un final.
-Nu cere putin, cand ai nevoie de mai mult. Daca tu crezi ca cerand mai putin esti mai interesant pentru investitori, mai gandeste-te odata. De obicei, cand lansezi o afacere in lipsa de capitaluri proprii, e posibil sa falimentezi repede.

Succes!



Tags: intreprinzatoriinvestitorivis antreprenorialsucces

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

BVB inregistreaza un numar istoric de investitori activi

de Bianca Tila
18 Sep 2023
Bursa de Valori Bucuresti a ajuns la un numar istoric de investitori, respectiv 160.000 de investitori directi si 520.000 de investitori care isi...

Nevoia de digitalizare creste. Investitorii vor extinderea portofoliilor

de Bianca Tila
09 Ian 2023
O treime dintre investitorii in tehnologie cauta sa isi extinda portofoliile in acest an. Potrivit unei analize realizate de grupul de investitori...

Chatbotii - urmatoarea afacere de succes? Piata globala, in continua ascensiune

de Florin Amariei
06 Feb 2021
Chatbotii ar putea reprezenta urmatoarea afacere de succes pentru cei care sunt pregatiti sa intre in lumea IoT cu spirit antreprenorial. Conform...

4 idei de afaceri de succes in orase mici

de Florin Amariei
23 Iun 2021
A porni o afacere nu trebuie sa fie un chin. Iata ce poti pune la cale in orase mici pentru a obtine un profit lunar decent. In Romania sunt...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]