Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 idei de afaceri de sarbatori

de Julian Manescu 19 Dec. 2013 4663
4.61 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Craciunul si sfarsitul de an stau sa bata la usa. Daca nu ti-ai facut curaj pentru a porni o afacere pana acum, inca te mai poti folosi de mirajul sarbatorilor pentru a face ceva. Pentru ca timpul este scurt, iata doua idei pentru a obtine profit rapid inainte de finalul anului!

Stand in targurile de iarna

Daca ne-am obisnuit cu un Craciun fara zapada, nu ne-am putea obisnui cu unul fara luminile din oras si fara targurile de iarna… Cel putin o data pe an fiecare dintre noi merge la un astfel de targ fie chiar si pentru un pahar de vin viert, o turta dulce sau o bucata de sorici. De aceea, participarea cu un stand este o idee buna. Mai ales daca te pricepi la “hand made-uri” – bijuterii, tricouri inscriptionate, turta dulce, jucarii, decoratiuni, ornamente, botosei, haine impletite, hainute pentru bebelusi cu texte referitoare la “primul Craciun”. Daca esti un mic producator iti poti prezenta vinul, tuica si mancarurile traditionale proprii.
 
Singurul inconvenient al acestei idei este stocul. Indiferent ca este sub sau supraestimat, daca ai produse perisabile poti fi in pierdere. De aceea, trebuie sa fii foarte atent si sa-ti calculezi cat mai relevant marfa astfel incat sa acopere cererea.

Investitia de start up este minima si presupune plata chiriei pe standul ales, obtinerea autorizatiei si cheltuielile cu materiile prime si consumabile, daca este cazul.

De asemenea, pentru produsele alimentare ai nevoie si de autorizatie de la DSV.

Unde au loc cateva astfel de targuri in Bucuresti:
•    In parcuri
•    Bucharest Christmas Market, Universitate, 6 decembrie – 5 ianuarie
•    Targul Cadourilor de Carciun, Palatul National al Copiilor, 20-22 decembrie

Inchiriaza-ti casa de vacanta

Daca detii o proprietate pe langa Bucuresti, pe langa unul dintre marile orase sau la munte, cea mai interesanta modalitate de a face bani in aceasta perioada este sa o inchiriezi. Ce poate fi mai placut decat sa oferi unor turisti confort departe de casa?

Daca in zona se respecta si macar o parte din traditiile de sarbatori, cu siguranta vei gasi rapid chiriasi. Ulterior, in functie de autorizatiile pe care le obtii, poti face din asta propria afacere tot timpul anului.

Nu mai vorbesc de faptul ca le poti asigura acestora, daca iti permiti, anumite facilitati – de la servirea meselor organizate, pana la plimbari cu sania si degustari direct de la stana. Important pentru unii este si accesul la internet.

Oricum ar fi, asigura-te ca respecti legea si intereseaza-te asupra taxelor pe care va trebui sa le platesti.

Daca ai ratat momentul anul acesta, nimic nu-ti poate sta in cale sa te pregatesti cu elan si cu hartogaraia din dotare pentru sfarsitul lui 2014.

Succes si alegeri indraznete!


Tags: ideiafacerisarbatoricraciuntarguriiarnaturta dulcehandmade2014

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.61 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]