Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 idei de afaceri "verzi" profitabile

de Maria Nicutar 26 Ian. 2012 5676
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideile de afaceri "verzi" sunt cele care vin cu servicii sau produse ce aduc unei audiente clare solutii eco-friendly, solutii prietenoase cu mediul inconjurator. De aceea le numim idei de afaceri "verzi" iar ele sunt pe val de cativa ani buni in alte tari mai bine dezvoltate in sectorul business si nu numai. Afacerile profitabile si de viitor vor fi cele care nu se vor ingriji doar de profiturile lor, ci si de comunitate, de starea mediului inconjurator, de sanatatea clientilor lor, de promovarea unei imagini de companie constienta de ceea ce se petrece in jurul sau.

Haideti sa incercam sa ne centram atentia putin pe acest concept prin intermediul a 3 idei de afaceri "verzi" profitabile:

1. Curatatorie ecologica de haine - idei de afaceri "verzi", afaceri profitabile si de viitor. Curatatoriile de haine inca au clienti si multi ar spune ca audientele tinta tind sa se mareasca in mod vizibil de la an la an. Daca inainte eram obisnuiti sa ne ingrijim singuri sacourile si piesele vestimentare cele mai delicate, in prezent, din ce in ce mai multi se orienteaza catre serviciile rapide ale unei curatatorii de haine.

Un plus evident vine din directia afacerilor care stiu ca trebuie sa puna accent pe conceptul eco, bio, organic. Acestea vor folosi detergenti de cea mai buna calitate, sapunuri eco, detergenti eco, organici si isi vor incanta clientii prin servicii de top, pastrand, in acelasi timp, si un mediu inconjurator curat, neafectat de zecile de tone de ape poluate din cauza detergentilor clasici, invazivi.

2. Spalatorie auto ecologica - idei de afaceri "verzi", afaceri profitabile si de viitor. Pe acelasi model mergem si in aceasta tabara. Spalatoriile auto inca sunt de mare interes pentru romanii care nu au timp sau chef sa iasa in fata blocului cu galeata si buretele sa isi spele masinile. Spalatoriile auto se pot diferentia cu succes considerabil de restul celor deja existente pe piata prin simplul fapt ca intreaga operatiune de spalare se petrece in conditii eco, cu detergenti care nu polueaza mediul inconjurator.

3. Consultanta pentru economisire pentru companii, firme, locuinte - idei de afaceri "verzi", afaceri profitabile si de viitor. Multe companii si firme doresc sa devina afaceri "verzi". Desi multi cred ca stiu cum sa efectueze aceasta tranzitie, aceasta conversie catre eco, cei mai multi se inseala. In fapt, exista firme de consultanta care ne ajuta sa economisim tot ce se poate economisi, care ne ajuta sa devenim o comunitate care folosesc doar produse eco, bio, organice, care ne ajuta sa eliminam poluarea si sa facem un bine major comunitatii si intregului mediu inconjurator.

Per total, multi vor spune ca inca nu este cazul sa amintim despre conceptul eco in Romania, ca inca este prea devreme. Parerea expertilor ne spune ca niciodata nu este prea devreme sa ne pese de ceea ce se intampla in jurul nostru, niciodata nu este prea devreme sa ne consolidam o imagine si o reputatie care sa atraga clienti, niciodata nu este prea devreme pentru progres.


Tags: afaceri verziafaceriidei de afaceriidei afaceriafaceri profitabileafaceri de viitor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]