de Ideideafaceri.ro
14 Ian. 2021
8932
Domeniul agricol este o resursa inepuizabila de idei, afaceri, investitii si rezultate. Daca ne gandim la o afacere, care poate sa inceapa cu bani putini, dar, in acelasi timp, sa ofere si un venit sigur oricarei persoane care o infiinteaza, atunci, cu siguranta afacerile in domeniul agricol sunt solutia.
Succesul, in ceea ce priveste acest domeniu, tine in primul rand de experienta ta, ca si proprietar de afacere, dar si de alti cativa factori importanti, dar care pot fi tinuti sub control, cum ar fi, concurenta care este pe piata cu acelasi produs ori gasirea unui loc care sa te ajute sa iti propulsezi afacerea intr-un mod profitabil.
Iata cinci idei de afaceri pe care le poti incepe, cu un buget mic, dar cu potential urias!
Ferma de gaini. Investitia initiala presupune un loc, un teren, unde pasarile se pot adaposti, in conditii corespunzatoare, dar si, bineinteles, gainile ouatoare si hrana de care acestea au nevoie. In ceea ce priveste, achizitia gainilor, sunt multe ferme care se ocupa cu comercializarea pasarilor, care deja au avut productie si rezultate in alte ferme mai mari, iar acum le vand la un pret foarte bun. Alimentele bio, sanatoase sunt tot mai cautate de majoritatea persoanelor, iar daca iei decizia sa investesti intr-o ferma de gaini pentru a vinde ouale, cu siguranta, iti vei amortiza investitia in scurt timp.
Ferma de legume. Legumele care nu sunt stropite cu substante chimice si sunt ingrijite pentru a creste in parametrii normali, sunt cele mai apreciate alimente. Oamenii cauta produse de acest gen si sunt dispusi sa plateasca mai mult decat cere piata in acest moment, doar pentru a manca sanatos. O ferma de legume poate fi o afacere profitabila mai ales ca investitia nu este majora. Pentur inceput este nevoie de o suma de bani pentru a cumpara seminte certificate bio, dar si de un teren pe care sa iti faci propriul solar in care sa cultivi legumele.
Ferma de capsuni. Capsunile sunt fructele care s-ar putea consuma in orice sezon, numai ca, in timpul iernii, acestea au un pret mult prea mare si nici gustul nu este unul tocmai natural. Pentru a-ti crea propria ferma de capsuni, ai nevoie de un teren pe care poti sa cultivi productia pe care ti-o doresti. Investitia nu are un pret ridicat, mai ales ca profitul poate fi cu mult peste investitie, intr-un timp scurt.
Ferma de pui de tara. Consumul de pui de tara, crescuti natural, a crescut mult in detrimentul celor din supermarket-uri, care sunt crescuti cu ajutorul substantelor chimice. Pentru a te diferentia in aceasta nisa, trebuie sa vii cu un produs 100% natural, iar acest lucru consta in alimentatie. Puii de tara pot consuma porumb, grau, floarea soarelui, dar si iarba precum lucerna, dupa ce acestia au mai crescut. Carnea de pui crescuti la tara, datorita alimentatiei potrivite, are un gust mult mai bun si mai sanatos deoarece puii cresc in regimul lor normal, fara sa fie grabiti prin intermediul substantelor chimice. Abia dupa ce puii ajung la o greutate optima, acestia pot fi vanduti si dati spre consum.
Livada cu pomi fructiferi. In aceasta afacere nu ai restrictii, in ceea ce priveste pomii, poti alege dupa preferinte. Poti avea o livada care sa contina pomi fructiferi cu fructe pentru fiecare sezon. Investitia initiala consta in cumpararea unui teren unde sa plantezi pomii, dar si achizitionarea unor produse de ingrijire, care sa fereasca fructele de gandaci ori insecte, care i-ar putea afecta. Ideal ar fi sa poti distribui aceste fructe catre o retea de magazine sau catre piete de fructe si legume mai mari, acolo unde oamenii vin si cumpara in mod constant.
Tags: afaceri la taraafaceri cu bani putiniafaceri in domeniul agricol