Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 afaceri in agricultura, profitabile pe suprafete mici

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ce poti cultiva sau creste pe un un teren de 1-3 hectare astfel incat ceea ce produci sa se numeasca afacere si nu agricultura de subzistenta? Ei bine, exista cateva solutii inteligente ca aceste afaceri sa aduca unei familii venituri de 4-5.000 de euro pe luna si profit de 1.000 sau mai mult. Iata sugestiile!

1. Cultivarea de arbusti fructiferi inediti – Aronia, Goji sau merisor

Sunt trei specii de arbusti care se pot cultiva in tara noastra cu succes. Fructele fiecaruia dintre acestea au mare cautare si se fac vanzari spectaculoase in intreaga lume. Daca vei cultiva spre exemplu Goji, din anul 3 venitul obtinut de pe un hectar poate ajunge la 135.000 lei. Vom reveni cu detalii!
 
2. Cresterea porcilor Mangalita

Cresterea porcilor Mangalita - o noua oportunitate pentru fermierii romani. Porcul de Mangalita este una dintre cele mai apreciate rase in intreaga Europa datorita carnii gustoase și sanatoase (fara colesterol).

In Maramures cativa fermieri au inceput sa creasca porci Mangalita insa, deocamdata efectivele lor sunt in jur de 25-30 de capete/exploatatie). Porcii Mangalita nu sunt pretentiosi la hrana, sunt rezistenti la boli si la conditiile climatice mai putin favorabile. Pretul de vanzare in viu al porcilor Mangalita este de 8-10 lei/kg. O adevarata afacere!


3. Sera sau solar pentru legume trufandale sau bio

Intr-un solar adecvat, de dimensiuni optime, cu productia dirijata, se poate ajunge la 80-100 t de legume la hectar si chiar mai mult. Investitia initiala variaza intre 10 euro/mp si 100 euro/mp.

Avantaje:
- cheltuielile sunt accesibile;
- cunostintele necesare pot fi insusite rapid;
- atat legumele trufandale cat si cele bio au cautare.
 
4. Cresterea caprelor

Pe piata romaneasca, laptele de capra se gaseste rar, de asemenea si branzeturile care se vand la preturi cuprinse intre 20 si 30 lei/ kilogram. Capra produce de 10-20 de ori mai mult lapte decat greutatea ei. Investitia nu este mare, puteti incepe chiar cu cateva capete si, avand in vedere prolificitatea acestora, in doi ani veti avea o mica ferma.
 
5. Cultivarea ciupercilor Champignon sau Pleurotus

Din punct de vedere al complexitatii tehnologice si a necesarului de dotari, cultura ciupercilor poate fi realizata in doua variante:

- sistem gospodaresc (in functie de posibilitatile de incalzire, se pot realiza 2-3 cicluri de cultura pe an, fara costuri deosebite);
- sistem intensiv (permite realizarea 6 si chiar 8 cicluri de cultura pe an, asigurandu-se un randament de 120-200 kg de ciuperci pe m.p de suprafata utila.
 


 


 


Tags: agriculturaarbusti fructiferiporci mangalitasolarciuperci

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]