Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 idei de afaceri care au prosperat in pandemie

de Florin Amariei 30 Iun. 2020 10827
4.2 din 76 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 a pus putin lumea pe pauza si a adus noi provocari la care nu ne gandeam pana acum. Asa cum se intampla mai tot timpul, unii antreprenori au avut de castigat neasteptat de mult. Iata 5 idei de afaceri care au prosperat in pandemie.

Faptul ca am fost blocati in case a dus la cresterea consumului de produse de baza si ne-a aratat ca plata online este unul dintre marile avantaje ale avantului tehnologic. Cu toate astea, au fost descoperite si lacune. Unele businessuri chiar au fost prinse pe picior gresit si au avut o misiune destul de grea cu digitalizarea. 
 
Cum orice moment poate fi cel mai bun pentru a porni o afacere care sa raspunda unei anumite nevoie, asa au ajuns multi antreprenori la concluzia ca ideea lor de afacere care nu functiona inainte de pandemie avea nevoie de un mic boost care sa le arate oamenilor utilitatea produsului sau serviciului oferit de acestia. Pe scurt, pandemia Covid-19 a fost pentru unii muma, pentru altii ciuma.
 
Iata cine a castigat si ce putem invata din experienta lor. 
 
1. Servicii online de asistenta psihologica
Frica romanilor de a merge la psiholog pentru a obtine consiliere care sa-i ajute sa treaca de un episod greu sau pentru a-si putea intelege mai bine trairile exista de ceva vreme in societatea noastra. Desi lucrurile au mai avansat in ultimul timp, stigmatizarea inca ramane o problema. 
 
N-a mai fost cazul in pandemie. Exista cel putin trei afaceri romanesti care au inceput sa conecteze psihologi cu diverse persoane care solicitau consiliere sau voiau un sfat cu privire la cum sa se adapteze in aceasta perioada si ce chestiuni sa schimbe pentru ca tranzitia inapoi spre activitatea obisnuita sa fie normala. 
 
Practic, vorbim de platforme web realizate impecabil, securizate si cu suficiente resurse la dispozitie pentru a putea mentine active mai multe apeluri deodata fara ca acestea sa fie intrerupte. Este foarte important ca timpul de consiliere sa nu fie afectat in niciun fel.
 
2. Coffee Shop/Juice Bar 
Cum sanatatea devine o prioritate, iar caldura deja isi arata efectele in consumul ridicat de apa, deschiderea unui coffee shop sau a unui juice bar nu este deloc o idee rea. 
 
Ai nevoie de un spatiu mic in care sa poti servi oamenii cu bauturile lor preferate si poti chiar sa le sugerezi cateva idei care sa ii ajute sa se simta mai bine in aceasta perioada torida si plina de provocari. 
 
Investitia e mica, dar daca zona aleasa este una buna... Vei observa cat de repede vei ajunge sa faci profit!
 
In functie de cum evolueaza lucrurile in primul an, poti alege sa adaugi produse ieftine care sunt realizate in apropiere de localitatea in care activezi pentru a te inradacina in comunitate.

idei de afaceri pandemie covid
 
3. Brutarie/Patiserie
Apetitul romanilor pentru mancare gustoasa la un pret decent nu se va opri prea curand. Astfel, investitia intr-o mica brutarie sau patiserie se va dovedi a fi un pariu inteligent.
 
Daca nu vrei sa investesti in forta de munca la inceput, va trebui sa te ocupi tu de achizitii, productie si vanzare. Cu un program bine stabilit, le poti face pe toate.
 
Pentru un plus la capitolul imagine poti incheia un parteneriat cu un ONG care sa distribuie produsele necumparate catre cei care au nevoie de ele si nu si le permit. 
 
4. Dubita cu mancare/inghetata
Poate fi chiar si o afacere part-time de care te ocupi dupa ce iesi de la job sau dupa ce iti termini proiectele pe care le ai in derulare ca freelancer.
 
Cu cateva optiuni de produse care sa fie pe placul gusturilor diverse din marile centru urbane romanesti, vei putea sa cuceresti rapid oamenii si-i vei face clientii tai fideli.
 
In plus, te poti muta in diferite locatii pentru ca cei care iti cumpara produsele sa-ti simta lipsa si sa fie bucurosi cand te vor revedea. 
 
5. Bona
Parintii au nevoie de bone care sa fie adevarate profesioniste in meseria aceasta, indiferent ca vorbim de femei sau barbati. Daca stii primul ajutor, ai carnet de conducere, o masina sau stii cum sa ajungi rapid la punctele de interes locale, cunosti metode de a discuta in siguranta cu copiii despre lucrurile care ii intereseaza, atunci ofera-ti serviciile online si porneste afacerea!
 
Orice ai alege sa faci, noi iti dorim succes! Romania are nevoie de antreprenori curajosi si devotati comunitatii in care activeaza.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceri5 idei de afaceriafaceri miciafaceri profitabileafaceripandemiecovid-19

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 76 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]