Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Idei de afaceri mici incepute oricand la tara

de Ideideafaceri.ro 10 Aug. 2018 5426
4.3 din 32 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tot mai multi romani isi doresc sa se mute in mediul rural pentru a-si incepe propria afacere, in satul natal. Oportunitatile pe care le ofera mediul rural sunt cu mult mai avantajoase fata de multe alte oferte venite din partea mediului urban, tocmai din acest motiv, iti prezentam cateva idei de business pe care le poti incepe oricand.

Faptul ca traiul la tara este cu mult mai scazut din punct de vedere financiar, deja stim asta, insa, chiar si demararea unei afacerei presupune costuri mult mai mici in mediul urban datorita facilitatilor pe care le ai din punct de vedere al terenurilor. Iata cateva idei de afaceri de mici dimensiuni, insa care au un potential urias de dezvoltare.
 
Poti deveni fermier. Nu iti spune nimeni ca trebuie sa incepi cu o afacere de mari dimensiuni, care sa includa costuri ridicate. Pentru inceput este ideal sa incepi o afacere mica, care presupune cultivarea legumelor sau cresterea animalelor. Poti incepe cu un spatiu mic, un teren pe care sa il poti acoperi singur din punct de vedere al volumului de munca si, cu trecerea timpului, imediat ce business-ul devine profitabil sa poti sa iti maresti aria de desfasurare. Poti incepe cu o ferma bio deoarece consumatorii pun tot mai mult accentul pe consumul alimentelor crescute natural intr-un mediu cat mai sanatos. 
 
Service auto. Din pacate, in prezent nu exista locuri specializate de reparatii masini in satele din departarea oraselor mari principale. Din aceasta cauza, oamenii sunt nevoiti sa parcurga distante lungi pentru a ajunge intr-un loc specializat, iar pentru asta au nevoie si de bani si de timp. Un service auto mic deschis intr-un sat s-ar putea transforma intr-o afacere profitabila in scurt timp, mai ales ca oamenii pot venii din toate satele din apropiere. 
 
Realizare mobilier. Mobilierul realizat la comanda este o afacere profitabila in orice perioada a anului. Un atelier care sa aiba ca si activitate principala realizarea mobilierului poate fi dezvoltat cu usurinta la tara, insa isi poate externaliza serviciile si in orasele din apropiere. Daca dispui de un spatiu mai mare la tara, un spatiu pentru care sa nu platesti chirie, atunci este locul ideal de inceput pentru micul tau business. Poti incerca o idee de business pe care sa iti pui amprenta mai mult, cautand piese si modele unice, poate si pictate intr-un stil aparte.
 
Vanzator de anichitati. Poti fi un magazin specializat de antichitati si suveniruri special pentru turistii care calca pragul satului in care te afli. Daca esti intr-un sat care are in spate si o cultura istorica, atunci cu atat mai mult este o idee infloritoare. Poti colectiona obiecte de valoare, pe care ulterior sa le vinzi la preturi mult mai ridicate. De asemenea, pentru a-ti promova si mai bine business-ul, poti participa la targuri de specialitate, acolo unde sa iti faci reclama si sa te faci cunoscut. 
 
Vanzator de seminte. Nu este deloc complicat sa te ocupi de comercializarea semintelor. Poti doar sa le distribui catre vanzare, tipuri diferite de seminte aduse din cat mai multe colturi diferite ale lumii.


Tags: afaceri la taraafaceri in mediul urbanidei de afaceri la tara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.3 din 5 - 32 voturi.

Articole conexe

Afaceri la tara pentru 2018

de Camelia Diaconu
10 Sep 2018
Sa iti infiintezi propria afacere in mediul rural acum, este cu mult mai simplu fata de anii trecuti, atunci cand cererea produselor agricole nu era...

3 idei de afaceri la tara, in Romania, in 2014!

de Ilinca Dobrescu
16 Ian 2014
Mediul rural reprezinta locul ideal pentru desfasurarea cu succes a unei afaceri cu adevarat prospere! In mediul rural avem sansa sa valorificam...

Oportunitati de afaceri la tara, de valorificat anul acesta!

de Matei Antonescu
17 Iul 2013
Unii spun ca ar trebui sa fim precauti si sa mizam pe culturi traditionale in Romania. Altii spun ca nimic nu mai merge si ca totul este un risc...

7 idei de afaceri la tara, idei de pus in practica in 2013!

de Matei Antonescu
09 Ian 2013
Mediul rural atrage investitii din ce in ce mai mari, fie ca sunt din economii personale, credite bancare sau fonduri europene nerambursabile....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]