Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 moduri sigure in care ne stricam afacerile!
Sa pui pe picioare afaceri pare tare simplu pentru multe persoane. Asa ca o iau la drum si incep sa isi cladeasca afaceri asa cum bunica lor facea marmelada de nuci verzi ( dupa ochi, fara unelte si instrumente, fara retete culinare, ca doar stie ce face). Si apoi multi astfel de antreprenori realizeaza ca lucrurile nu stau chiar atat de simplu si se intreaba de ce nu au dat lovitura cu afacerile lor.
Iata 5 moduri in care ne putem ruina afacerile rapid, simplu si cu eficienta:Cresterea prepelitelor japoneze
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Propriul meu plan de afaceri
1. Nu stim cati bani ne trebuie si vom aloca atat cat considera vecinii/ amicii nostri ca ar merita toata treaba. Sa poti sa estimezi un capital clar pentru demararea, conducerea, sustinerea, dezvoltarea unei afaceri reprezinta o abilitate esentiala. In functie de maniera in care vei aloca un buget sau altul unei afaceri, de fapt ii oferi mai multe sau mai putine sanse de succes.
2. Nu stim cum sa conducem o afacere fiindca nu am mai facut asa ceva niciodata si atunci ne decidem sa mergem la drum pe cont-propriu, cum altfel. Nu ne luam alaturi de noi consultanti, experti, un partener de afaceri sau o echipa serioasa de profesionisti.
3. Ne luam angajatii care accepta cele mai mici salarii ( nu conteaza ce specializare si experienta de lucru detin ) si incercam sa profitam de ei cat de mult se poate. Acesta este modelul pe care multi antreprenori il urmeaza si este unul gresit din start. Nu stim sa ne apreciem angajatii si cum sa ii atragem doar pe cei mai buni chiar daca resursele noastre banesti sunt reduse.
4. Nu stim unde anume vrem sa ajungem, nu stabilim obiective clare, nu avem o viziune si nici nu proiectam un plan de afaceri. Cui ii trebuie un plan de afaceri daca nu vrem inca sa luam bani de la banca, nu-i asa?
5. Nu suntem consecventi, nu detinem abilitati de auto-control, de gestiune financiara, de promovare a afacerii si nici nu ne dam silinta. Nu urmam cursuri si nu incercam sa ne specializam in domeniul in cadrul caruia ne pornim afacerile. Vom invata totul la momentul potrivit, din mers, nu-i asa? Si pana atunci ce facem?
Articole conexe
10+ idei de afaceri pentru cupluri
de Bianca TilaDe ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere
de Idei de afaceriAfaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7
de Idei de afaceriAfacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit