Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 secrete pentru o afacere de succes cu trufe
Daca visati sa deschideti o afacere in agricultura, cultivarea trufelor este o adevarata oportunitate avand in vedere preturile exorbitante cu care se vand. Cultivarea de trufe reprezinta o activitate ce poate fi foarte rentabila pentru cei care poseda un teren potrivit (cu pH neutru, usor bazic, putin expus la soare).
Trufele contin numeroase substante nutritive, minerale, vitamine si sunt foarte apreciate pentru gustul si aroma lor. Sunt considerate alimente de lux si vandute restaurantelor extravagante la preturi exorbitante. Cei mai mari consumatori sunt italienii, francezii si germanii.Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Propriul meu plan de afaceri
Un kilogram de trufe ajunge si la preturi de 1.000 de euro si acest lucru este demn de luat in considerare de catre cei care viseaza sa demareze o astfel de afacere.
1. Primul pas este de a colecta informatii privind terenul pe care doriti sa cultivata trufele si zona din jurul acestuia, vegetatia, speciile de arbori specifici zonei etc.
2. In cazul in care va decideti sa plecati la drum cu o astfel de afacere este recomandat sa apelati la serviciile unei companii care comercializeaza puieti micorizati pentru cultivarea trufelor (carpen, alun, fag sau stejar). Asadar, multi romani au inceput sa cultive aluni in radacinile carora se ascund trufe.
3. De asemenea, se recomanda analize fizico-chimice ale solului pentru a seprezenta calciului totala si activa, azot, fosfor, potasiu, pH etc. Exista mai multe specii de trufe, fiecare necesitănd condiţii climatice diferite şi o anumită compoziţie chimică a solului. Este indicat ca plantarea să se facă primăvara sau toamna.
4. Inainte de plantare se vor indeparta pietrele si radacinile si se va nivela terenul. Apoi se va face afanarea solului, precum si imbunatatirea compozitiei prin ingrasaminte adecvate pentru utilizare.
5. Important de stiut este ca nu necesita investitii foarte mari si nici lucrarile de intretinere nu presupun foarte mult efort.
Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vita-de-vie etc.) cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Potrivit incont.stirileprotv.ro, investitia la hectar nu depaseste 2.000 de euro si se amortizeza complet in primul de an de recolta.
Nicoleta Dan a dezvoltat la Alba Iulia o afacere cu unt de trufe negre si miere cu trufe. Vanzarea productiei este asigurata pe piata straina.
"M-am gandit la o afacere de viitor si in acelasi timp si profitabila. Avand in jur de 2.000 de euro la dispozitie si cunoscand trufele m-am gandit sa incep investitia cu aceste produse", a declarat Nicoleta Dan pentru incont.stirileprotv.ro.
Articole conexe
Chatbotii - urmatoarea afacere de succes? Piata globala, in continua ascensiune
de Florin AmarieiBerea artizanala, o afacere de succes in 2019
de Florin AmarieiApicultura, o afacere de succes in Romania
de Alina ConstantinescuPornind de la un hobby ajungi sa ai o afacere de succes. 2 idei de afaceri pornite de un un hobby
de Teo ManoleAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit