Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 joburi care nu exista, dar care vor fi la mare cautare in 2030

de Idei de afaceri 13 Feb. 2020 6218
4.58 din 24 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O cercetare realizata de Dell Technologies estimeaza ca 85% dintre joburile pe care studentii de azi le vor avea in 2030 nu au fost inventate inca. In zece ani, fiecare organizatie va fi una de tehnologie, asa ca firmele ar trebui sa inceapa inca de pe acum sa gandeasca infrastructura de care vor avea nevoie, precum si forta de munca necesara, astfel incat sa nu fie prinse pe picior gresit sau sa ramana in urma.

Cercetarea Dell, condusa de Institute for the Future, a evaluat modul in care noi tehnologii, precum inteligenta artificiala, robotica, realitatea virtuala, realitatea augmentata si tehnologia cloud computing, ne vor transforma viata si cum va arata viitorul la locul de munca in urmatorul deceniu.

 

Cercetarea prezice ca aceste noi tehnologii vor fi puternic sustinute de aparitia unor inovatii in ceea ce priveste software-ul, big data si puterea de procesare, ceea ce le va permite sa transforme fiecare aspect al vietii noastre, nu numai companiile sau institutiile. Societatea va intra intr-o noua faza a evolutiei, care va fi caracterizata de:

 

  • o eficienta mai mare ca niciodata, care ii va ajuta pe oameni sa isi depaseasca limitele;
  • tehnologia va functiona ca o „extensie” a omului, ajutandu-l sa-si organizeze si sa isi indeplineasca mai bine si mai rapid sarcinile zilnice;
  • organizatiile vor putea recruta mai eficient, cu ajutorul tehnologiilor care vor sorta si potrivi candidatii cu joburile cele mai relevante pentru ei si cu cele pentru care sunt cu adevarat calificati;
  • oamenii vor fi nevoiti sa isi dezvolte noi abilitati si sa se adapteze rapid schimbarilor care vor transforma mediul de lucru.

 

Cel mai important este ca vom lucra in domenii pe care acum ne-ar fi greu sa ni le imaginam si vom avea joburi care, in urma cu cativa ani, ar fi sunat imposibil de realizat. Iata care ar putea fi cele mai cautate sase joburi in 2030:

 

Creator de organe

Pe masura ce oamenii de stiinta vor reusi sa creeze in laboratoare organe din celule stem si alte materiale, persoanele cu experienta in biologie moleculara, inginerie de tesut sau inginerie biomedicala vor fi cautate pentru a crea organele necesare transplanturilor.

 

Designer pentru realitate augmentata

Numiti si „journey builders”, acesti designeri vor crea si decide parcursul utilizatorilor atunci cand interactioneaza cu o forma de realitate augmentata. Acestia vor crea, scrie, calibra, construi si, cel mai important, personaliza experientele cu realitatea augmentata, motiv pentru care vor fi la mare cautare pe piata muncii.

 

Specialist in cutremure

In anii '70, multi oameni de stiinta erau de parere ca nu mai e mult pana cand vom avea tehnologia care ne va permite sa anticipam cutremurele cu suficient de mult timp inainte. Patru decenii mai tarziu, stiinta inca nu a gasit o cale prin care sa anticipeze cutremurele suficient de timpuriu incat sa salveze vieti, insa in urmatorii zece ani am putea vedea schimbari radicale in acest sens.

 

Ingineri pentru tehnologia 3D

Tehnologia 3D a revolutionat multe domenii, insa poate cele mai spectaculoase rezultate s-au vazut in medicina, acolo unde au putut fi create organe, proteze sau prototipuri. In urmatorul deceniu, am putea folosi tehnologia 3D inclusiv pentru a construi locuinte temporare pentru cei afectati de dezastre naturale, asa ca inginerii cu experienta in design industrial si inginerie structurala ar putea invata cum sa creeze case asemanatoare rulotelor, la scara larga, pentru populatia afectata de cutremure, uragane sau inundatii.

 

Consultant in moneda digitala

Pe masura ce monedele digitale precum Bitcoin, Litecoin sau Ether castiga popularitate, este de asteptat ca in viitor sa vedem consultanti specializati in achizitionarea si tranzactiile cu ajutorul acestor monezi. Acestia ii vor invata pe oameni cum sa isi gestioneze veniturile digitale, ce moneda este cea mai potrivita pentru ei, dar si cum sa faca tranzactii.

 

Controlor de trafic aerian al dronelor

Dronele au devenit tot mai raspandite si mai accesibile, iar in conditiile in care unii retaileri iau in calcul inclusiv efectuarea livrarilor la domiciliu cu ajutorul dronelor, vor aparea si controlorii de trafic aerian al dronelor. Acestia vor crea culoare de zbor si vor gestiona traficul aerian, astfel incat dronele sa nu se ciocneasca intre ele in aer si sa ii raneasca pe cei aflati la sol.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cercetareoportunitatijobtehnologie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 5 - 24 voturi.

Articole conexe

3 oportunitati grozave post-pandemie pentru afacerile mici

de Florin Amariei
11 Nov 2020
UE, SUA si Rusia au anuntat ca exista cel putin doua variante viabile de vaccin anti-Covid-19, asadar afacerile mici au la dispozitie 3 oportunitati...

Idei de afaceri pentru care nu trebuie sa renunti la job

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Sunt oameni care viseaza sa cladeasca multinationale care sa stranga milioane sau chiar miliarde de euro, insa pentru antreprenorii care vor o...

Oportunitati noi de export in China facilitate de MMACA

de Florin Amariei
26 Iun 2019
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) anunta noi oportunitati de export in China pentru care statul va acorda un...

Oportunitati de afaceri cu produse din piele naturala

de Camelia Diaconu
10 Iun 2019
Produsele din piele naturala se bucura de succes inca din cele mai vechi timpuri, chiar din anul 3500 i Hr. În prezent, pielea este considerata unul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]