de Florin Amariei
06 Iul. 2020
9459
Pandemia a schimbat modul in care privim implicarea in dezvoltarea de noi afaceri. Exista, insa, cateva idei in care poti investi in continuare pentru a-ti garanta succesul in acest domeniu. Acestea iti vor aduce bani, daca ai timpul si energia necesare!
Evident, nimeni nu poate spune ca a porni o afacere de la zero inseamna automat ca vei avea si succes. Trebuie sa te implici cu adevarat pentru a reusi sa ajungi la tinta pe care ti-o setezi. Acestea fiind spuse, ai nevoie de resurse financiare care sa te protejeze de esec si trebuie sa iti calculezi cheltuielile astfel incat sa ai un ROI pe care te poti baza.
Bun, acum e momentul sa privim inspre aceste 7 idei de afaceri si sa aflam ce s-ar potrivi pentru tine. Alege macar una si pune rotile in miscare! Nu astepta momentul potrivit, intrucat acesta il creezi tu.
1. Dropshipping
E un mecanism foarte simplu: ai produse care pot fi vazute sau testate in magazinul tau fizic sau online. Clientul iti achita tie 250 lei pentru acesta, iar tu te asiguri ca produsul ajunge de la furnizor in timp util catre platitor. Un exemplu bun pentru acest tip de afacere in mediul online este Vivre. Ofera preturi mai mici fata de concurenta, insa au un timp mai mare de asteptare pentru livrare. Avantajul, insa, este ca n-au nevoie de depozit. Acest lucru taie din costurile de functionare si face toata afacerea mai putin predispusa riscului de a se bloca.
Ai nevoie de investitie in marketing, remarketing, branding si trebuie sa comunici permanent cu cei care au cumparat si cu cei care vor sa cumpere de la tine. E important sa ii tii aproape pentru ca te vor recomanda mai departe si vei castiga mai multe comenzi de la mai multi oameni la care probabil n-ai fi ajuns prin strategia ta pentru social media sau Google Ads.
2. Traduceri
Schimburile comerciale si investitiile in tarile vecine au conuscut cresteri din ce in ce mai mari. Daca stii minimum doua limbi straine si esti certificat pentru abilitatile pe care le ai, atunci ofera-ti serviciile!
Alege-ti o metoda de plata care sa puna in dezavantaj competitia, asigura-ti un program flexibil si mergi inainte! Vei castiga bani destul de repede, in functie de cat efort esti dispus/a sa depui.
3. Meditatii online
Elevii vor avea nevoie in curand de noi modalitati prin care sa-si puna in practica mai bine lucrurile pe care le aud si le invata partial la scoala.
Daca iti place sa lucrezi cu cei mici, ajuta-i sa isi structureze cunostintele si ia banii parintilor pentru efortul pe care il depui.
Ai nevoie de o pagina de facebook, un site si cateva metode de contact facile pentru a putea intra in contact rapid cu cei care iti doresc serviciile.
4. Felicitari
Ai fi surprins, dar acesta este un produs de care lumea are nevoie aproape in fiecare zi a anului. Cand vine vorba de cadouri mai sensibile sau care se adreseaza unor persoane importante, obiceiul a devenit sa se aleaga ceva premium sau unicat.
De aceea, felicitarile realizate manual sau cele care nu seamana cu marea majoritate pe care le gasesti prin comert vor putea deveni o idee de afacere care iti aduce bani in 2020.
5. Mancare la pachet pre-pregatita
Aceasta idee inca n-a fost pusa in practica in tara noastra, dar e o varianta utila de luat in calcul pentru momentul in care pandemia va parasi tara noastra si lucrurile vor reveni la normal din punct de vedere epidemiologic.
Gandeste cateva optiuni de meniuri care sa fie ideale pentru o masa completa la birou, alege un pret bun care sa-ti asigure si tie un venit decent si porneste afacerea!
6. SEO
Toata lumea vrea pe primul loc sau macar pe prima pagina. E drept, acest lucru se datoreaza faptului ca pe a doua pagina din Google nu intra mai nimeni. Daca esti printre primii, ai trafic. Daca ai trafic, ai vanzari. Daca ai vanzari, ai bani. Daca ai bani, faci investitii pentru a obtine si mai mult. E un ciclu "which keeps on giving".
7. Productie video
Nu de Hollywood. Invata sa folosesti suita Adobe sau ce ofera Apple pentru a crea clipuri interesante, publica pe mai multe canale pentru a te face cunoscut si apoi cere un tarif pentru efortul tau.
Trebuie sa ai in vedere ca firmele prefera sa externalizeze un astfel de serviciu, asa ca o forma legala de organizare (PFA, SRL etc.) te va ajuta sa obtii contractele mult dorite.
Orice ai alege sa faci, noi iti dorim succes!
de
Florin AmarieiPasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.
Tags: idei de afaceriafaceriafaceri baniafaceri 2020idei de afaceri 2020