Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere care te dirijeaza sa-ti construiesti singur si ieftin o casa

de Cristian Gerea 05 Dec. 2014 4688
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Michael New avea deja o afacere prospera in domeniul constructiei de case, in Colorado, cand un prieten, care locuia in San Francisco, l-a rugat sa se ocupe si de casa lui. Pentru Michael propunerea nu era deloc avantajoasa: sa deplaseze oameni si echipamente la o asemenea distanta insemna un efort foarte mare si o cheltuiala considerabila, plus ca nu ar fi putut sa supravegheze lucrarile, dat fiind ca mai avea si alte comenzi in derulare.

 “Atunci, invata-ma s-o fac eu singur”, i-a sugerat prietenul. “Nu poti sa-mi dai un plan pe care sa-l urmez pas cu pas?”

New a cazut pe ganduri: chiar putea sa furnizeze un astfel de plan. Avea deja manuale pentru managerii sai de proiect si aceste manuale nu trebuiau decat adaptate astfel incat si cineva fara experienta sa le poata folosi.

Ceea ce New a si facut. “I le-am dat prietenului meu, curios sa vad cum se va descurca”, povesteste el. “si s-a descurcat, casa a iesit chiar foarte bine.” Incurajat de aceasta reusita, intreprinzatorul a decis ca e cazul sa exploateze cum se cuvine aceasta oportunitate: dupa doi ani, el infiintase firma Direct Build care oferea clientilor programe speciale, intocmite profesionist, ce permiteau parcurgerea corecta a tuturor etapelor constructiei unei case – de la alegerea terenului si intocmirea proiectului pana la selectarea mainii de lucru si proceduri de verificare a calitatii lucrarilor.

Prin aceasta strategie, constructia dura noua luni si bunul ei mers era asigurat si de cele 25 de vizite pe care consultantii firmei Direct Build le faceau pe parcurs la fata locului. Economie totala de pret pentru client era de 10-15%.

“Numarul persoanelor interesate de oferta Direct Build este in continua crestere”, spune Michael New. “Statisticile arata ca in S.U.A., au fost incepute peste 2.000.000 de constructii de case, din care 10% pe cont propriu. Nu am realizat ce potential exista aici pana nu m-am implicat concret pe aceasta piata.”

El considera ca este relativ usor pentru oricine, indiferent de experienta, sa construiasca o casa. “Pentru fiecare operatie se poate vorbi de un mod corect si de un mod gresit de a o face, dar intotdeauna exista un sistem clar care trebuie urmat. Nu conteaza ca ridici un garaj de 20 mp sau un palat de 1.000 mp, in principiu faci aceleasi operatii.”

New a prevazut insa si o strategie de rezerva: daca clientul sau descopera ca din diverse motive (neimputabile firmei Direct Build) nu poate sa termine constructia, atunci firma preia finalizarea lucrarilor, pe baza unui contract separat. “Sunt foarte rare asemenea situatii”, explica New.

“De obicei, clientii nostri sunt oameni carora le place sa detina controlul si sa faca ei insisi absolut totul. Ar fi o rusine pentru ei sa se dea batuti.”


Tags: afacereafacericonstructiicasacum sa-ti construiesti o casa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]