Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu canepa - o solutie profitabila de business

de Camelia Diaconu 17 Aug. 2018 4891
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Chiar daca poate fi un business profitabil, multe persoane au renuntat la idee de a dezvolta canepa din cauza asocierii ei negative pe care o are cu cannabisul. Ei bine, o afacere cu canepa poate fi o solutie avantajoasa pentru un start-up, mai ales ca aceasta poate fi vanduta direct procesatorilor care se ocupa cu comertul in alte domenii precum medicina, cosmetica sau textile.

Iata ce trebuie sa stii despre deschiderea unei afaceri cu canepa
 
Este planta cea mai veche a tarii noastre, din punct de vedere a culturii, mai ales ca a fost prima resursa folosita ca si material principal pentru confectionarea mai multor piese vestimentare. Canepa este si o solutie pentru alimentatie deoarece poate suplini mai multe nevoie pe care organismul le are din punct de vedere al mancarii, combustibilului sau a imbracamintei. 
 
Principalul avantaj al business-ului este faptul ca sunt utilizate in intregime plantele, atat semintele cat si tulpina, dar si faptul ca o productie intr-un hectar de canepa poate produce cu 250% mai multe fibre decat bumbacul. Vorbind aici si despre un consum mai mic de apa, cu pana la 600% mai multe fibre decat in cazul unei productii cu In pe aceeasi suprafata.
 
Din punct de vedere al costurilor
 
Costurile sunt variate, insa nu ajung la sume colosale. Vorbim despre aproximativ 2.000 de lei pentru fibra, la un hectar de canepa si de 2.500 de lei pentru semintele care vor face ulei. Banii se impart in:
 
  • Samanta si semanat ceea ce inseamna ca samanta este obligatoriu sa provina din loturi certificate, cu o calitate superioara, insa poate sa provina si din recolta anului trecut. Este recomandat ca samantatul sa fie facut intre 25 martie si 10 aprilie pentru fibra, iar pentru samanta in luna aprilie, de la inceput pana la sfarsit.
  • Lucrarile de ingrijire presupun doar tavalucire imediat dupa ce s-a semanat fibra, iar pentru canepa de samanta se vor folosi prasile mecanice intre randuri sau benzi.
Recoltarea  are doua faze si anume: canepa de fibra are o medie de 9-11 tone pentru hectar, iar canepa de fibra are o medie de 2-3 tone pentru un hectar. Productia variaza si ea si poate ajunge la 1000 de kh/ha, factorii variaza si in functie de conditiile pedoclimatice, dar si de alte tehnici folosite la treierat.
 
Profitul obtinut dintr-o productie de canepa
Veniturile pentru un hectar de fibra variaza si se pot incadra intre 2.600 si 3.900 de euro, daca se calculeaza un pret pe tona de 1.300 de euro. In cazul semintelor de canepa, o tona esta vanduta la pretul de 1.000 de euro.
 
Asadar, ca si o analiza de rentabilitate, vei observa faptul ca pentru o productie de un hectar de canepa ai nevoie de aproximativ 500 de euro, iar veniturile din productia anuala se pot ridica si la aproape 4.000 de euro. 


Tags: afacere cu canepaafacere profitabila cu canepaafacere la tara

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]