Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu lavanda - una dintre cele mai profitabile culturi

de Camelia Diaconu 17 Nov. 2020 3512
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi romani incep sa indrazneasca din ce in ce mai mult in lumea afacerilor, ideile de business fiind tot mai dezvoltate. Asa se face ca, si in cazul culturilor cu lavanda, gasim tot mai multi tineri antreprenori care reusesc sa obtina profituri generoase. Ce trebuie sa stii despre afacerile care au in prim plan culturile de lavada.

Investitie si profit pentru afacerea cu lavanda
 

In prezent exista cereri tot mai mari pe piata pentru lavanda. Fie ca vorbim despre ceaiuri, buchete de flori sau saculeti parfumati, toate fac parte din ideea de business cu lavanda ce poate fi infloritoare din punct de vedere financiar. Avantajul major este acela ca profitul anual poate ajunge si pana la suma de 10.000 de euro deoarece exista o piata de desfacere in acest sens. Culturile sunt foarte usor de intretinut, iar un singur butas de lavanda poate rezista si pana la 15 ani.
 
Investitie pentru o cultura cu lavanda
 
In cazul investitiei initiale, costurile se impart in:
- Achizitia butasilor
- Costurile legate de teren, lucrarea acestuia.
 
Ca si costuri, butasii de lanada se vand cu aproximativ 4 lei, insa bineinteles ca pretul se poate negocia in functie de cantitatea pe care o cumperi. Pentru un hectar cultivat cu lavanda este nevoie de aproximativ 20.000 de butasi. Daca vorbim despre un numar asa de mare de butasi, atunci cu siguranta pretul poate scadea considerabil.
 
Ca si mod de plantare si intretinere, lavanda se planteaza la o distanta de 50 de cm fata de urmatorul fir si de 100 de cm intre randuri. Nu sunt recomandate erbicidele care sa indeparteze buruienile, ci acestea se folosesc doar toamna sau primavara. Lavanda se planteaza si toamna deoarece are o rezistenta ridicata la frig, poate sta la o temperatura de pana la -30 de grade Celsius.
 
Lavanda are o inaltime de pana la 50 de cm, are tulpini subtiri si lemnoase, frunze mici si cu o culoare verde cenusiu si bineintele florile cu o culoare superba, liliachii-rosietice, cu o radacina lignificata ce poate ajunge la o grosime de 2-3 cm. Dupa ce a fost culeasa, lavanda trebuie uscata intr-un solar la o temperatura de 35 de grade, cu o umezeala controlata, pentru a nu prinde mucegai.
 
Este important de stiut faptul ca in primul an de la plantare nu va exista recolta, insa din al doilea an, pentru un hectar, se pot recolta si pana la 4.000 de kg de flori. Plantele se pot vinde cu 5 lei/kg, iar florile uscate pot ajunge si la 15 lei.
 
Profitabilitatea afacerii cu lavanda
Asa cum spuneam, culturile cu lavanda pot ajunge la o perioada de viata de pana la 30 de ani, fiind nevoie la fiecare 10 ani de o regenerare a culturii. Investitia pe care ai cheltuit-o initial se poate recupera in 2-3 ani de la plantatie, din vanzarea lavandei. Veniturile estimate pot ajunge si la o suma de 11.000 de euro, avand in vedere investitia initiala, de aproape 4.500 de euro. 
 


Tags: afacere cu lavandainvestitie afacere lavandalavanda afacereplantatie lavanda

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]